Joaquin Phoenix  joker című filmben

Az őrült bohóc visszatér: minden, amit tudni lehet a Joker második részéről

Az első Joker hatalmas sikere után Todd Phillips és Joaquin Phoenix újra összeálltak. A rajongók minden bizonnyal tűkön ülnek, viszont jó hír, hogy nem kell sokat várni rá. A második rész az eredeti film eseményeinek folytatását ígéri, csupán több zenével és egy csipet Lady Gagával.


Mikor jelenik meg?

A JOKER 2: Folie a Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba, hasonlóan az első részhez, hiszen öt évvel ezelőtt azt is októberben láthatta először a nagyérdemű. Ez a megjelenési dátum valószínűleg tudatos, egészen pontosan arra utal, hogy a Warner Bros. a folytatást is díjazásra akarja pozícionálni. A léc viszont magasan van: az első film elég jól szerepelt az Oscar-gálán, néhány díjat meg is nyert.

Ez is érdekelhet: Jack Nicholson rémisztő Joker-sminkje kis híján nem tudott megvalósulni

A szereplőgárda

Joaquin Phoenix természetesen visszatér, mellé Lady Gaga csatlakozik, aki Harley Quinnt fogja alakítani a filmben. Az utóbbi időkben Gaga szereposztása kapta a nyilvánosság figyelmének oroszlánrészét – nem véletlenül, hiszen Joker karaktere mellett az ő figurája is jelentős a produkcióban. De feltűnik majd Zazie Beetz is, aki az első részben Stephanie-t alakította, Arthur plátói szerelmét.

De új színészek is beköszönnek, köztük Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland és Harry Lawtey.

Miről fog szólni?

A film cselekményének részletei egyelőre nagyrészt titkosak, azonban tudni némi újdonságot a folytatással kapcsolatban – azon kívül, hogy Lady Gaga lesz a főszereplője – ugyanis musical lesz. Míg az első filmnek kétségtelenül voltak meghatározó zenés pillanatai, a második rész teljes értékű dalokkal érkezik. Bár a pontos részletek, hogy ez miképp fog kinézni, egyelőre nem világosak.

Azt viszont tudjuk, hogy a Folie a Deux nagy része Arkham Asylumban játszódik, ahol a történet véget ért, miután Joker meggyilkolt egy ottani orvost. Ismeretlen, hogy mennyi idő telt el az első és a második film cselekménye között, az viszont egyértelmű: a folytatás nem fél attól, hogy valami teljesen mást csináljon, mint amivel az első film megpróbálkozott.

A figyelmetekbe ajánljuk