Dűne.
Warner Bros.

8 film 2024-ből, amire már most megvennénk a mozijegyünket

A filmrajongók feltehetően – természetesen a sikerek és a boldogság mellett – a jó filmeket várják leginkább az újévtől. Tehetik ezt ráadásul joggal, hiszen 2024 bővelkedni fog a jobbnál jobb mozikban. Ilyenből gyűjtöttünk össze most nyolcat.


Dűne: Második rész (Várható premier: 2024. március 14.)

Kezdjük a listánkat Dennis Villeneuve filmjének második részével, aminek a premierjét 2023-róé tolták el 2024-re – ennek oka leginkább a hollywoodi író- és színészsztárjk volt.

A Frank Herbert klasszikusából készült eposz második részében Paul Atreides (Timothée Chalamet) bosszút akar állni apjáért és meg akarja menteni az univerzumot. Ebben segítik őt Chani (Zendaya) és a fűszerek őrzői.

A következő felvonásban új szereplők is feltűnnek: Florence Pugh, Austin Butler és Christopher Walken is csatlakozik az illusztris szereplőgárdához.

Furiosa (Várható premier: 2024. május 23.)

Nem túlzás kijelenteni, hogy George Miller Mad Max-univerzuma a filmtörténelem egyik legsikeresebb franchise-a, ugyanis mind az eredeti, Mel Gibson főszereplésével készült változatok, mind pedig a Tom Hardy fémjelezte folytatás is óriási sikert aratott.

2024-ben utóbbi történetszál előzményfilmjét fogják bemutatni, amely elsősorban a fiatal Furiosára (Anna Taylor-Joy) elrablására koncentrál majd. A filmben feltűnik majd Chris Hemsworth is.

Ez is érdekelhet: 4 klasszikus film, ahol a színészek felülírták a szövegüket

Garfield (Várható premier: 2024. május 23.)

Generációk nőttek fel a lusta, lasagne-imádó macska, Garfield történetén. A 2000-es években óriási sikert arattak az élőszereplős filmek, sok év után pedig végre egy új animációs mozival örvendeztetik meg a fanokat a készítők.

A történet nem meglepő módon Garfieldot és barátait fogja követni, akik összetalálkoznak a macska rég nem látott apjával. A csapat tagjainak egy nagy szabású rablásban kell részt venniük.

A producerek elképesztő színészeket kértek fel a karakterek szinkronizálására: a moziban hallhatjuk Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Hannah Waddingham és Ving Rhames hangját is – már ha eredeti nyelven nézzük meg a filmet.

Bad Boys 4. (Várható premier: 2024. június 14.)

Harmincnak nézel ki, Cula!

Ki ne emlékezne a Bad Boys-filmek legismertebb mondatára. A mozi kedvelői számára van egy jó hírünk: Will Smith és Martin Lawrence jövőre visszatérnek a negyedik részre. A legújabb epizódról túl sokat nem lehet tudni egyelőre, két dolog azonban garantált: jó poénokból és fegyverropogásból biztosan nem lesz hiány!

Gru 4. (Várható premier: 2024. július 4.)

A Bad Boys mellett az elmúlt évek egyik legsikeresebb animációs franchise-a, a Gru is kap egy negyedik részt.

A legfőképp a Minyonok miatt legendássá váló filmsorozatról eddig nem sok információ szivárgott ki, a jól megszokott szinkronfelállásból (Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove és Steve Coogan) azonban nem nehéz arra következtetni, hogy a megtért Grunak újabb kíméletlen ellenségekkel kell szembenéznie.

Deadpool 3. (Várható premier: 2024. július 26.)

Kevés film kapott 2022-ben akkora figyelmet, mint a Deadpool harmadik része, ugyanis a főszereplő Ryan Reynoldsnak ekkora sikerült meggyőznie régi barátját, az X-menből ismert Farkast (Hugh Jackmant), hogy játssza el az ikonikus karaktert a moziban.

Mivel Jackman belement a dologba, ezért mérget vehetünk rá, hogy az új filmben Deadpool és Farkas keményen összefeszülnek majd. Sőt mivel a mozi már a Marvel-univerzum égisze alatt készül, az is elképzelhető, hogy további ismerős karakterek is feltűnhetnek.

Joker: Folie à Deux (Várható premier: 2024. október 4.)

2019-ben óriásit robbant a Joker című film, amelyben a zseniális Joaquin Phoenix a Batman-mozik főgonoszának elkeserítő történetébe nyújtott némi betekintést. Phoenix teljesítménye nem maradt elismerés nélkül, hiszen a 2020-as Oscar-gálán megkapta a legjobb lérfi főszereplőnek járó díjat.

Jövő ősszel pedig érkezik a második etap, amelyben már Lady Gaga is feltűnik, aki Joker szerelmét, Harley Quinnt formálja majd meg.

Van azonban egy váratlan érdekesség a mozival kapcsolatban, ugyanis Todd Phillipps rendező musicalként készítette el a folytatást, azaz a főszereplők minden bizonnyal dalra fakadnak majd a film során.

Gladiátor 2. (Várható premier: 2024. november 21.)

A Gladiátor második részéről (kis túlzással) a Russel Crow-féle film megjelenése óta folynak a tárgyalások, sok év után azonban végre elkészült a projekt!

Sok vita volt azzal kapcsolatban, hogy miről is szóljon a film, Crowe ugyanis vissza akart térni, mivel azonban a karaktere meghalt, ezért legfeljebb valamilyen túlvilági sztori jöhetett volna szóba, amely ötletet később elvetettek.

Sok évnyi gondolkodás után végül arra jutottak, hogy a Joaquin Phoenix által játszott Commodus császár unokaöccsének történetét bontják ki részletesebben, a főszerepet pedig Paul Mescal fogja játszani.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk