Russell Crowe a Gladiátorban
Fotó: Profimédia

A Gladiátor 2-ben páviánokkal is megküzd majd a főhős

Az írók és színészek által indított hollywoodi sztrájk – a teljes filmiparhoz hasonlóan – a Gladiátor 2 munkálatait is leállította. Mielőtt azonban teljesen beütött volna a krach, a stábnak sikerült leforgatnia 1,5 órányi anyagot, amelynek egyik leghajmeresztőbb jelenetében a főszereplő egy csapat páviánnal veszi fel a harcot. A rendező, Ridley Scott a New Yorkernek mesélt a sztrájk kitörése előtti és alatti munkafolyamatokról.


A New Yorker szerint amikor a SAG-AFTA, azaz az Amerikai Televízió- és Rádióművészek Szövetsége és a stúdiók elkezdték a tárgyalásokat, Scott már készen állt a Gladiátor 2 forgatásának folytatására – többek között a film főszereplőjével, Paul Mescallal. A világhírű rendező csak arra várt, hogy a felek rendezzék a konfliktusaikat.

Paul Mescal

Paul Mescal 2023 szeptemberében

GettyImages

A tárgyalások alatt Scott a 90 pernyi forgatott anyag finomításán dolgozik, amelynek egyik jelentében Mescal egy csapat páviánnal is megküzd.

A jelenet hitelességének kedvéért a rendező-producer johannesburgi felvételekből is inspirálódott, ahol páviánok turistákat támadtak meg.

Scottot lenyűgözte az állatok viselkedése.

Te képes vagy a plafonról lógni 2 órán keresztül csak a bal lábad segítségével? Nem? Nos, a páviánok igen!

– nyilatkozta lelkesen az interjúban.

A Gladiátor folytatása évekkel az eredeti film után játszódik, amelyben Mescal veszi át Lucius szerepét, amelyet az első filmben Spencer Treat Clark alakít. A színészgárdában egyébként Pedro Pascal is helyett kapott, aki saját bevallása szerint összefutott Mescallal a Los Angeles-i reptéren, de nem merte megszólítani. Mescal is elismerően nyilatkozott Pascalról egy interjúban, ahol elmondta, nagyon várja már a közös munkát a Last of Us sztárjával.

Bár Mescal nem árulhatott el túl sokat a készülő filmről, annyit azért elmondott a New Yorkernek, hogy szerinte remekül van megírva. Méltó folytatást tervez az első, 2000-ben forgatott filmnek, ám szeretné a saját ízlésére formálni a második részt.


A figyelmetekbe ajánljuk