Russell Crowe egy Gladiátoros filmplakát előtt
Fotó: Getty Images

Russell Crowe ellátogatott a Gladiátor 2 forgatására, és egyből elérzékenyült

Mi is beszámoltunk már róla többször, hogy készül a 2000-ben bemutott, többszörösen díjazott Gladiátor második része. Tekintve, hogy az általa megformált karakter meghal az első rész végén, a rajongóknak sok reménye nem volt, hogy a kultuszfilm főszereplőjét alakító Russel Crowe is megjelenjen a filmben. Az Oscar-díjas színész ettől függetlenül ellátogatott a folytatás forgatására, és egyből el is árulta, hogy mit gondol arról.


Az első rész a Russell Crowe alakította Maximus Decimus Meridius nevű római katonai parancsnok tragikus sorsát követi. A katona készen áll arra, hogy a következő római császár legyen, ám helyette a zsarnok – Joaquin Phoenix által megformált – Commodus bitorolja a trónt. Maximust letartóztatják, mert nem tett hűségesküt, ám végül elmenekül, és hazaszökik, csakhogy feleségét és gyermekét már addigra keresztre feszítették.

Maximust ezután rabszolgakereskedők elrabolják, és eladják a római gladiátoriskolának. Most már másokat kell gyilkolnia, hogy életben maradjon, és titokban tartsa valódi kilétét. Végül a történet végén összecsap Commodusszal, azonban a harc közben császár mellett Maximus szintén meghal.

Ezt is olvasd el: Egy hajszálon múlott, hogy Russel Crowe otthagyja Gladiátor forgatását – ez állt a háttérben

Ez pedig a Gladiátor 2 kapcsán sem mellékes. Hiszen Russell Crowe karakterének, Maximus történetének nincsenek további fejezetei. Ennek ellenére a rajongók és a filmkészítők se tettek le egy esetleges Gladiátor 2-ről. Sok-sok, később füstbe ment változata született erre az évek során, aztán a 85 éves korában még mindig rendkívül aktív Ridley Scott eljutott oda, hogy 2024-ben mégiscsak visszatér egy igazi folytatással, amelynek forgatása jelenleg is zajlik Marokkóban.

Russell Crowe Maximus szerep\u00e9ben

Russell Crowe Maximus szerepében

Fotó: Getty Images

Az 59 éves ausztrál színész – aki pont Maximus szerepéért kapott Oscar-díjat 2001-ben – pedig, ha már a forgatókönyvben nem is szerepel, az előkészületekre azért ellátogatott, amikor is a 30 Odd Foot of Grunts nevű folkzenekarával Máltán turnézott.

Nyilatkozata szerint pedig, amikor meglátta az első Gladiátor-filmből is ismert Colosseum díszletének teljes méretű reprodukcióját, nosztalgikus érzés kerítette hatalmába és kicsit irigykedett is azokra a színészekre, akiknek szerencséjük van átélni ugyanazt az élményt, mint neki az első film elkészülténél.

Ez is érdekelhet: 6 ókori Rómában játszódó film, amit mindenképp érdemes megnézni!

Bevallom, van bennem némi irigység, mert ez nemcsak a fiatalságomra emlékeztet, hanem arra is, hogy mit jelentett ez számomra az életemben. Ez egy időutazás volt néhány másodpercre. Nem tudok semmit a szereplőkről vagy a cselekményről vagyis nem tudnék, mert halott vagyok [de] bárki is érintett abban a filmben, ha Ridley úgy döntött, hogy megcsinálja a második részt ehhez a történethez, akkor nagyon nyomós okai vannak. Nagyon jellemző Ridley-re, hogy mindent többször újragondol, és tudja is, hogyan lehetne még jobbá tenni.

– vallotta be Crowe.

A színész a rendezővel egyébként is baráti viszonyt ápol: a Gladiátor után még négy filmben dolgozott együtt Scott-tal (a Bor, mámor, Provance; az Amerikai gengszter; a Hazugságok hálójában és a Robin Hood című filmekben).

És ha már Ridley Scott: a direktor legújabb filmjét, a Napoleont 2023 végén mutatják be, főszereplője pedig nem más lesz, mint a Gladiátor már említett másik főszereplőjével, Joaquin Phoenix.

A figyelmetekbe ajánljuk