James Cameron
Fotó: Shutterstock

James Cameron egy friss nyilatkozatában a visszavonulásáról beszélt

James Cameron, a Titanic és az Avatar-filmek rendezője több mint négy évtizede, 1982 óta dolgozik Hollywoodban. Nemrég töltötte be a 70. életévét, így nem csoda, hogy szóba került, mennyi ideig tervez még a szakmában maradni.


James Cameron – akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Terminátor, A bolygó neve: Halál, A mélység titka, a Titanic és az Avatar-sorozat – nemrégiben a The Guardiannek nyilatkozott karrierje jövőjéről.

Az emberek mindannyian véges idővel rendelkeznek ahhoz, hogy elvégezzék a feladataikat az életben. Idővel egy kicsit jobban rálátsz erre, és elkezdesz prioritásokat felállítani. Szeretem a munkát, amit most csinálok, és egyáltalán nem panaszkodom. Amíg egészséges és aktív vagyok, és olyan dolgokat csinálok, amelyek kreatívan és intellektuálisan is érdekelnek, addig boldog vagyok.

Cameron szavai kifejezetten megnyugtatóak ahhoz képest, hogy 2022-ben még jóval szigorúbban állt a kérdéshez.

Akkor, 68 éves korában azt mondta: valószínűleg még öt-hat film van a karrierjében, és nem fog tudni a végtelenségig Avatar-filmeket forgatni.

Annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy betanít egy fiatalabb rendezőt, aki átveheti tőle az Avatar-franchise-t – friss nyilatkozatában viszont ezt már nem említi.

Igaz, ha végül tényleg csak öt-hat filmet forgatna, mielőtt karrierje véget ér, akkor is ő rendezné mindhárom tervezett Avatar-folytatást. Ezek közül az utolsó, az Avatar 5 bemutatóját 2031-re tűzték ki, amikor Cameron 77 éves lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk