matt damon

Matt Damon

Matt Damon egy vagyont bukott az Avatar visszautasításával

James Cameron felajánlotta neki a film bevételeinek 10%-át, de a sztár nemet mondott.


James Cameron amikor több, mint egy évtizede tervezte az Avatart, Matt Damont akarta a film főszerepére, méghozzá annyira, hogy a film bevételeinek 10%-a is őt illette volna, ha elvállalta volna. Ezt a színész árulta el mesterkúrzusán nemrég, amit a Cannes-i Filmfesztiválon tartott nemrég.

Ő viszont akkoriban éppen a Bourne-filmekkel volt elfoglalva és szerette volna a helyes döntést hozni. Vagyis visszamondta a ketsegtetőbb ajánlatott és Bourne-t forgatott. Akkor valószínűleg még nem is sejthette, hogy ez az Avatar című film megdönti a bevételi rekordokat 2,8 milliárddal, amiből az ő markát 280 millió ütötte volna. Sam Worthingtonnak már nem tettek ilyen ajánlatot, úgyhogy ez az ajánlat csak Damonnak szólt.

Damon megjegyezte, hogy a világon senki se mondott még nemet több pénzre Hollywoodban. Amikor jóbarátjának, John Krasinskinek elmesélte, akkor az Office sztárja csak annyit mondott, hogy ha barátja igent mondott volna, az égvilágon semmi sem változott volna azt leszámítva, hogy a beszélgetést az űrben folytatnák éppen. Ugyanakkor a világsztár nem bánkódik annyira, gyakorlatilag együtt nevetett az egész szituáción a közönséggel.


A figyelmetekbe ajánljuk