Jelenet a Terminátor 2-ből.
TriStar Pictures

Ezt gondolja ma James Cameron az általa rendezett Terminátor-filmről

James Cameron úgy véli, hogy visszatekintve néhány filmje túl erőszakos volt.


Cameron konkrétan arra utal, hogy korábbi filmjei, különösen a Terminátor 2. – Az ítélet napjaés a True Lies – Két tűz közöttcímű Arnold Schwarzenegger-mozik csak úgy hemzsegtek a fegyveres erőszaktól.

Az Esquire Middle Eastnek adott interjújában Cameron bevallotta, hogy „a fegyveres erőszak indokolatlan ábrázolásának nincs helye az erkölcsös filmkészítésben a világ jelenlegi állapotában", és jobban belegondolva, rengeteg olyan jelenet van a filmográfiájában, amit most másképp közelítene meg.

Ez is érdekelhet: James Cameron véglegesen lezárta a Jack halálával kapcsolatos vitát

Visszatekintek néhány filmemre, és nem tudom, hogy most meg akarnám-e csinálni azokat. Nem tudom, hogy a mai világban fetisizálnám-e a fegyvereket úgy, ahogyan azt több mint 30 évvel ezelőtt tettem néhány Terminátor-filmben. Ami a fegyverekkel történik a társadalmunkban, attól felfordul a gyomrom

– osztotta meg Cameron.

A direktor talán legnagyobb sikere, az Avatar világa Cameron számos filmes védjegyét tartalmazza, de Pandora és az azt védelmező spirituális lakosok ábrázolása a saját környezetvédő hozzáállását is reprezentálja. Cameron még az Avatar folytatásába is belevitte az indokolatlan fegyveres erőszakkal szembeni ellenszenvét:

Valójában körülbelül 10 percet vágtam ki a filmből, amely a fegyveres erőszakot célozza meg. Meg akartam szabadulni a csúfságok egy részétől, hogy megtaláljam az egyensúlyt a fény és a sötétség között. Persze kell, hogy legyen konfliktus. Az erőszak és az akció ugyanaz a dolog, attól függően, hogyan nézzük. Ez minden akciófilmes dilemmája, és engem akciófilmesként ismernek.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk