Diána hercegné
Getty Images

4 lehengerlő parfüm, ami Diána hercegné kedvence volt

Az évek során több beszámoló is született azokról az illatokról, amelyekről az a pletyka terjedt, hogy Diána hercegné kedvencei voltak. Sokan pedig – akik személyesen is ismerték – megerősítették ezeket az állításokat. Jó hír, hogy ezek közül több jelenleg is kapható.


​1. Penhaligon's Bluebell

Erről a parfümről régóta rebesgették, hogy Diána egyik kedvence volt. A Bluebell's-t citrusos jegyek, jácint és kékcsengő keveréke jellemzi. Érdemes megjegyezni, hogy a márka királyi garanciával rendelkezik, hiszen tavaly Károly királlyal együtt egy közös illatot dobtak piacra, amit a Highgrove Gardens ihletett – írja a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: A sztori John Travolta és Diána hercegné legendás tánca mögött

​2. Hermès 24 Faubourg

A napsütés ihlette másik illat, amelyet régóta Diána hercegnéhez kötnek, a Hermès 24 Faubourg, amely csupa jázmin, narancsvirág és vanília. Egykori komornyikja, Paul Burrell a néhai walesi hercegnével töltött időszakáról szóló könyvében, a Royal Duty-ban említi ezt az illatot.

​3. Houbigant Paris Quelques Fleurs l'Original

Tudni lehet, hogy ezt az illatot viselte Diána a Károly királlyal tartott esküvőjén. A hercegné akkori sminkese, Barbara Daly visszaemlékezése szerint a nagy nap reggelén Diána a ruhájára öntött belőle. Ahogy a neve is mutatja, az illat számos különböző virágos jegy − köztük jázmin, gyöngyvirág, szegfű, ibolya és rózsa − keveréke fás alapon.

Olvasd el ezt is! Hogyan szegett meg Diána hercegné véletlenül egy szabályt első királyi karácsonyán?

4.Van Cleef & Arpels First Eau de Parfum

A Spare című könyvében Harry herceg megosztotta, hogy egyik terápiás ülésére magával vitt egy üveg First by Van Cleef & Arpels parfümöt, mivel ez volt édesanyjának egyik meghatározó illata. A virágos parfüm jácintot és orchideát tartalmaz borostyán alapon − és bár úgy tűnik, kicsit nehezebb hozzájutni, mint más darabokhoz, mégis elérhető egyes üzletekben.

A figyelmetekbe ajánljuk