john travolta és diána hercegné tánca a fehér házban

A sztori John Travolta és Diána hercegné legendás tánca mögött

John Travolta élete egyik legnagyobb élményeként emlegeti a híres táncot, amit a Fehér Házban lejtett Diána hercegnével 1985. november 9-én. A duó produkciójáról megannyi fotó készült, viszont a háttérsztoriról eddig keveset lehetett tudni. Mi történt pontosan azon az éjszakán?



John Travolta visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor a walesi hercegnével táncolt, és elárulta azt is, hogy miképp valósulhatott ez meg. Kiderült, hogy ehhez az egykori first lady, Nancy Reagan kedves közreműködésére volt szüksége – írja a Today.

Kaptam egy hívást a Fehér Házból, hogy meghívtak a brit királyi családdal való találkozóra más hírességekkel együtt, így nagyon alázatos hozzáállással mentem a rendezvényre. Tudatosítottam magamban, hogy csak egy statiszta vagyok egy nagyon fontos emberekből álló szobában

– mesélte Travolta.

Ez is érdekelhet: Diána miatt még Sylvester Stallone és Richard Gere is majdnem összeverekedett

Az esemény idején Diána és Károly herceg már négy éve voltak házasok, és egy évvel korábban született meg második közös gyermekük, Harry herceg. A Fehér Házban tett első látogatásuk egyben a pár első közös utazása volt az Egyesült Államokban.

A rengeteg dokumentumfilmből és beszámolókból most már tudhatjuk, hogy ebben az időszakban a házasságuk már igencsak viharos volt. Diána pedig szerette feszegetni a határokat, amivel Károlyt is idegesíthette.

Az 1985-ös eseményen készült egyik klipben Travoltát megkérdezte egy riporter, hogy szeretne-e táncolni Diánával aznap este, mire ő mosolyogva csak annyit válaszolt: „ha ő is szeretné.”

john travolta \u00e9s di\u00e1na hercegn\u00e9 t\u00e1nca a feh\u00e9r h\u00e1zban

Getty Images

Este 10 óra körül Nancy Reagan megkocogtatta a vállamat, és azt mondta, hogy a hercegné nagyon szeretne velem táncolni. »Táncolnál vele ma este?« – érkezett a kérdés a first ladytől. Én pedig erre csak azt válaszoltam, hogy persze, de hogyan működik ez? Erre ő: »nos, úgy éjfél körül érted megyek, aztán odavezetlek hozzá, te pedig felkéred táncolni.«

– emlékezett vissza a 69 éves színész.

A Ponyvaregény sztárja elmondta, hogy a szíve már azelőtt elkezdett hevesen verni, mielőtt még megkocogtatta volna Diána vállát, a hercegné viszont ugyanúgy szégyenlősen fordult a színész felé.

Felnézett rám, én pedig megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e velem táncolni, ő pedig igennel felelt. Felvittem a tánctérre, és az egész terem minket nézett. Olyan volt, mintha 15 percig táncoltunk volna

– mondta Travolta.

Olvasd el ezt is! Az eset, amikor Diána hercegnét letartóztatták

A pillanatot Pete Souza, a Fehér Ház egykori hivatalos főfotósa örökítette meg egy fotósorozatban, amely közel négy évtizeddel később is óriási népszerűségnek örvend. Travolta remekül festett fekete öltönyében, míg Diána a híres éjkék Victor Edelstein estélyi ruhát viselte, amelyet zafír, gyémánt és gyöngy nyaklánccal és hozzá illő fülbevalóval egészített ki.

A figyelmetekbe ajánljuk