Károly király.
Jane Barlow-WPA Pool/Getty Images

Harry memoárja után újabb könyv fenyegeti a királyi családot

Lassan egy év telt el azóta, hogy Harry kiadta az óriási botrányt okozó memoárját, de egy nemsokára megjelenő könyv ismét sokkolhatja a királyi családot.


Harryék királyi családból való 2020-as kiválása óta egymást követik a nagyobbnál nagyobb botrányok, elég csak visszagondolni a 2021-es Oprah-interjúra, a Harry & Meghan című Netflix-dokura, vagy épp a Tartalék című memoárra.

Az elmúlt hónapok meglehetősen „csendesre” sikeredtek – valószínűleg azért, mert Károly koronázása szinte minden más eseményt „eltakart” –, de nemrég megerősítették, hogy novemberben egy újabb botránykönyv fog megjelenni – írja a Marie Claire UK.

Ez is érdekelhet: Feszültség a királyi családban? Katalin a gyerekei közötti rivalizálásról beszélt

A szerző ezúttal viszont nem Harry lesz, hanem Omid Scobie és Carolyn Durand királyi riporterek, akik 2020 nyarán adták ki a Finding Freedom című könyvet. A két szakértő kötete Meghanék királyi családban eltöltött idejét taglalja, és bemutatja azokat a családi konfliktusokat, amelyeket párnak át kellett élnie.

Fontos azonban hozzátenni, hogy a szerzőpáros rendkívül jól értesült, Harryékhez köthető forrásokkal rendelkezik, sőt, egyes információk szerint Meghanék személyesen is közreműködtek a Finding Freedom készítésében.

Durandék azóta sem tétlenkedtek, és Scobie nemrégiben a Twitteren jelentette be, hogy novemberben érkezik az új könyvük, ami az Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival címet fogja viselni.

Scobie a tartalomjegyzékéről is kitett egy képet, és az alcímeket elnézve (Kesztyűs kéz: Vilmos herceg, a trónörökös; András herceg bukása: Botrány, szégyen és Jane Do elhallgattatása; Rázós talaj: A királynő meghalt, a monarchia bajba kerül ) a királyi család nem fog örülni a kötet tartalmának.

Sőt, a kiadó leírása talán még baljósabban hangzik:

A könyv leleplezi a káoszt, a családi diszfunkciót, a bizalmatlanságot és a drákói gyakorlatokat, amelyek a királyi ház jövőjét fenyegetik.

Omid Scobie és Carolyn Durand új könyve 2023. november 28-án jelenik majd meg az Egyesült Királyságban.

A figyelmetekbe ajánljuk