III. Károly király és Kamilla királyné koronázása 2023. 05. 06-án
Fotó: Shutterstock

Íme a megkoronázott III. Károly király és Kamilla királyné első közös portréja

Új hivatalos portrékat tettek közzé III. Károly királyról és Kamilla királynéről a pár hétvégi közös koronázását követően.


A képeket Hugo Burnand fotós készítette a Buckingham-palotában a ceremónia napján, május 6-án.

Az egyik portrén az Egyesült Királyság új uralkodója a palota tróntermében ülve látható. Az uralkodói palástot és az államkoronát viseli, kezében pedig a szuverén koronát és a szuverén jogart a kereszttel.

Ez is érdekelhet: Az első portré, amelyen Károly királyt koronában láthatjuk

Az egyik 1902-es trónszéken ül, amelyet a későbbi V. György király és Mária királyné számára készítettek, hogy VII. Edward király koronázásakor használják. Ugyancsak ezeket használták a háttérben VI. György király és Erzsébet királynő 1937-es koronázásakor, valamint Károly király és Kamilla királyné a Westminster Hallban, amikor tavaly a parlament házelnökeinek beszédét fogadták.

Kamilla királyné a portréján a palota Zöld szalonjában látható. Mária királyné koronáját és a birtokos köntöst viseli − az egyiket a két köntös közül, amelyet a koronázáskor viselt.

Egy harmadik portré a párt mutatja a koronázási díszruhájukban. Egy negyedik pedig a királyi család más tagjaival, köztük Vilmos herceggel és Katalin hercegnével mutatja őket.

Ha tovább olvasnál: Katalin és Vilmos gyermekei meglepő ajándékot kaptak

Most, hogy a koronázási hétvége a végéhez közeledik, a feleségem és én csak szerettük volna megosztani a legőszintébb és legszívből jövő köszönetünket mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez egy ilyen különleges alkalom legyen

− mondta Károly az új portrék mellé írt üzenetben.

Köszönetet mondott azoknak, akik biztosították a koronázási ünnepségek zökkenőmentes lebonyolítását, valamint azoknak, akik csatlakoztak az ünnepléshez − akár személyesen, akár otthonról.

Tudni, hogy az Önök támogatását és bátorítását élvezzük, és tanúi lehetünk annak, hogy kedvességük ilyen sokféle módon jutott kifejezésre, a lehető legnagyobb koronázási ajándék volt. Most újra az Egyesült Királyság, a birodalom és a Nemzetközösség népének szolgálatára szenteljük életünket

− zárta beszédét.

Forrás: Harper's Bazaar


A figyelmetekbe ajánljuk