Vilmos és Harry
Getty Images

Agymosás, erőszak, átverés – Harry herceg 6 súlyos állítása Vilmosról

Az elmúlt hónapokban – főleg a Tartalék című memoár okán – a koronázás mellett szinte minden Harry és Vilmos herceg viszályáról szólt, ebben a cikkben pedig a fiatalabbik testvér 6 megdöbbentő, bátyjával kapcsolatos állítását gyűjtöttük össze.


Testvérek és ősellenségek

vilmos \u00e9s harry s\u00e9t\u00e1lnak 2021-benGetty Images

Harry memoárja nem hagyja sokáig unatkozni az olvasót, ugyanis a könyv legelső oldalain olyan jelzőkkel hivatkozik a bátyjára, mint „szeretett testvér” és „főellenség” – írja az Insider.

Az előbb említett ellentmondásosnak tűnő utalások egy 2021-es incidens okán hangzottak el, amikor Harryék egy évvel a királyi családból való kilépésük után hazautaztak Fülöp herceg temetésére.

A fiatalabbik testvér szerint a megemlékezés befejeztével veszekedés tört ki, ahol komolyan összekülönböztek Vilmossal – vélhetően Sussexék nagy port kiváltó nyilatkozatai miatt.

Bizonyos szempontból ő volt a tükörképem, bizonyos szempontból pedig az ellentétem. A szeretett testvérem, a főellenségem, hogy történhetett ez meg?

– írta Harry.

Tégy úgy, minta nem ismernénk egymást!

Harry és Vilmos mindketten ugyanabba a középiskolába, az Eton College-ba jártak. Harry kifejezetten szorongott a beiratkozás előtt, ám mindenki azt hajtogatta neki, hogy nem kell izgulnia, hiszen a bátyja majd segíteni fog.

Az öccse szerint azonban Vilmos másképp látta helyzetet. Harry elmondása alapján a trónörökös kifejezetten megkérte őt, hogy tegyen úgy, mintha nem ismernék egymást.

Willy számára tiszta kínszenvedés volt ugyanazt a zakót, ugyanazt a szűk rövidnadrágot viselni, mint én. Most pedig ugyanabba az iskolába járni, tiszta gyilkosság volt. Mondtam neki, hogy ne aggódjon. Elfelejtem, hogy valaha is ismertem. De az Eton nem volt hajlandó ezt megkönnyíteni. Azt hitték, hogy segítőkészek, és egy rohadt fedél alá tettek minket

– folytatta Harry.

Ez is érdekelhet: Harry herceg elárulta, milyen titkos kóddal kommunikált Vilmos a királyi temetésen

A vita, ami egy sérüléssel végződött

Katalin, Vilmos, Harry \u00e9s Meghan.Getty Images

2019-ben az egy évvel későbbi királyi családból való kiválás jelei már komolyan kezdtek megmutatkozni, Vilmos pedig egy beszélgetésre hívta az öccsét. Harry szerint a trónörökös rendkívül idegesen érkezett meg a kisebbik testvér akkori otthonába, a Notthingham Cottage-ba, és a beszélgetésből hamar egy súlyos vita alakult ki.

Harry leírása szerint Vilmos sértő megjegyzéseket tett Meghan Markle-re, ami miatt a két testvér heves veszekedésbe kezdett. A dolog azonban hirtelen váratlan fordulatot vett.

Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat, és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el

– állítja Harry.

Vilmos ezután elment, majd nem sokkal később visszajött bocsánatot kérni, és megkérte Harryt, hogy ne meséljen senkinek az incidensről.

Harry Katalin és Vilmos miatt követte el élete legnagyobb hibáját

Sussex hercege egykor Erwin Rommel Afrika Korps csapatának tagjának öltözött egy „bennszülött és gyarmatosító" tematikájú parti során.

A 2005-ös incidens miatt Harry a The Sun címlapján horogkeresztes szimbólummal a karján szerepelt, és a királyi család kénytelen volt bocsánatot kérni a nevében.

A memoárjában a herceg azonban azt mondta, hogy Vilmos és Katalin tanácsát kérte, amikor két öltözék – a pilótajelmez vagy a náci egyenruha – közül választott.

Azt állította, hogy „mindketten felnevettek", amikor megkérdezte, hogy mit gondolnak, és az egyenruhát javasolták neki. A herceg ezen állítását azonban senki nem erősítette meg.

Vilmos le akarta beszélni az öccsét a lánykérésről

Getty Images

A királyi hagyomány szerint Harrynek a nagymamájától, II. Erzsébet királynőtől kellett engedélyt kérnie a lánykéréshez, de Vilmos figyelmeztette, hogy nem jó ötlet összeházasodni Markle-el.

Azt mondta, túl gyors, túl korai. Valójában eléggé elkedvetlenített attól, hogy egyáltalán randizzak Meggel

– írta Harry.

A fiatalabbik herceg elmondása alapján ráadásul Vilmos elég kemény szavakat használt az érvei alátámasztására. Harry szerint a bátyja azt sulykolta neki, hogy rengeteg nehézséggel nézne szembe, ha egy amerikai színésznővel élne együtt.

Vilmos szerint átmosták Harry agyát

A Tartalékban Harry hosszasan ír a különböző terápiáiról, amire legfőképp a felesége biztatta, ám a testvére nagyon nem nézte jó szemmel a dolgot.

Miután Sussex hercege egy 2019-es nyilvános eseményen elérzékenyült, Vilmos állítólag írt neki egy üzenetet, amiben aggodalmát fejezte ki:

Azt mondta, hogy nem vagyok jól. Azt mondta, hogy segítségre van szükségem. Emlékeztettem őt, hogy terápiára járok. Sőt, ezután azt mondta, hogy el akar kísérni egy kezelésre, mert azt gyanítja, hogy „agymosáson" esek át.

Harry abszurdnak vélte a bátyja feltételezéseit, de abba beleegyezett, hogy menjenek el egy közös terápiás ülésre, mivel az biztosan jót tenne a kapcsolatuknak. Harry szerint azonban erre végül soha nem került sor.

A figyelmetekbe ajánljuk