Harry herceg.
Getty Images

Harry életének egyik legkínosabb pillanatát is bemutatják A korona új évadában

Egy brit hírportál szerint Harry herceg hírhedt náci jelmezes botránya is bekerül a Netflix A korona című sikersorozatának következő évadába.


Sussex hercege egykor Erwin Rommel Afrika Korps csapatának tagjának öltözött „bennszülött és gyarmatosító" tematikájú parti során.

A 2005-ös incidens miatt Harry a The Sun címlapján horogkeresztes szimbólummal a karján szerepelt, és a királyi család kénytelen volt bocsánatot kérni a nevében.

Egy bennfentes ezt mondta a lapnak:

Ez Harry életének egyik legszégyenteljesebb incidense, amivel végül decemberben foglalkozott is. Az idősebb generációk emlékezni fognak a The Sun „Harry, a náci” című történetére és fotójára, de a herceg életének ez a múltbéli epizódja a Netflix sok fiatalabb nézője számára újdonság lehet. A közelmúltban Harry a Netflixen az Egyesült Királyságban tapasztalható rasszizmusról és a királyi családban tapasztalható tudattalan előítéletességről tett állításokat. Elég ironikus, hogy a Netflix az, aki ezt az esetet felhozza.

Ez is érdekelhet: Frissítették a királyi család trónutódlási listáját – vajon Harry és Meghan gyermekei felkerülnek?

A Harry & Meghan című doku-sorozat harmadik epizódjában, amelyet tavaly sugárzott a Netflix, Harry azt mondta, hogy a szóban forgó jelmez felvétele „valószínűleg élete egyik legnagyobb hibája" volt.

Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Annyira szégyelltem magam utána. Csak azt akartam, hogy helyrehozzam ezt valahogy

– mondta az esetről Harry.

A sussexi herceg elmondta, hogy annak idején beszélt egy főrabbival és egy holokauszt-túlélővel, hogy tanuljon a hibájából.

A nemrég megjelent, ellentmondásos Tartalék című memoárjában Harry azonban azt mondta, hogy Vilmos és Katalin tanácsát kérte, amikor két öltözék – a pilótajelmez vagy a náci egyenruha – közül választott.

Azt állította, hogy „mindketten felnevettek", amikor megkérdezte, hogy mit gondolnak. A Kensington-palota azonban nem kommentálta Harry állításait.

Érdemes pár szót ejteni a szóban forgó Netflix-sorozatról is: a Mirror nevű brit lap információi szerint a sorozat készítői lecsapják a magas labdát és be fogják mutatni a kínos esetet, és az ahhoz kapcsolódó botrányt is. Harryt Luther Ford fogja alakítani a A korona hatodik évadában, Vilmos herceg testvérét pedig Ed McVey.

Forrás: Mirror

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk