György herceg a Wimbledoni teniszbajnokságon
Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Kiderült, miért fogják megváltoztatni György herceg nevét

Amikor a hercegből uralkodó lesz, könnyen megeshet, hogy nevet fog változtatni.


A királyi család tagjai számos szabályt és hagyományt követnek az etikett tekintetében, például azt, hogy a nőknek hogyan kell a lépcsőn lefelé menniük, és mikor kell a gyerekeknek elkezdeniük meghajolni az idősebbek előtt. A királyi címváltoztatások mögött meghúzódó számos törvény és hagyomány még a királyi rajongókat is meglepi.

Ez is érdekelhet: György herceg keresztelője felrúgta az addigi királyi szabályokat

A királynő 2022 szeptemberében bekövetkezett halálát követően számos cím változott a királyi családban. Amikor Károlyt hivatalosan is királlyá nyilvánították, Vilmos herceg és Katalin a walesi címeket örökölték meg, György herceg pedig a brit trón második várományosa lett.

Ennek következtében kérdések merültek fel György uralkodói jövőjével kapcsolatban, és bár egyes szakértők azt állítják, hogy soha nem lesz király, a hírek szerint a szülei csak nemrég osztották meg vele a pozíciójának részleteit, hogy megvédjék a gyermekkorát – írja a Marie Claire.

Amit azonban sokan nem tudnak, amikor eljön a nap és Györgyöt királlyá koronázzák, nem biztos, hogy megtartja nevét.

Sőt, ha akarja, más nevet is választhat, mivel hagyománya van annak, hogy a brit uralkodók megváltoztatják keresztnevüket. Viktória királynőt valójában Alexandrinának keresztelték, fia, Albert Eduárd herceg pedig VII. Eduárd lett, amikor megkoronázták.

György dönthet úgy, hogy a Sándor vagy a Lajos nevet választja, mivel ezek a középső nevei, bár nem valószínű, hogy az utóbbit választja, mivel a kisöccse is ezt a nevet viseli.

Az uralkodó regnális megnevezése az egyénen múlik, ő dönthet, hogy születési vagy keresztnevétől eltérő nevet szeretne-e viselni. Az utóbbi években azonban az uralkodók ragaszkodtak eredeti nevükhöz, amikor a néhai II. Erzsébet királynőt megkoronázták, úgy döntött, hogy megtartja a nevét, és fia, Károly is ezt a példát követte.

Olvasd el ezt is!Vilmos és Katalin így készítik fel György herceget a trónra lépésre

A hagyományt egy nap az ifjú herceg is felelevenítheti, más szakértők szerint pedig szinte biztos, hogy megtartja Györgyöt dédapja, VI. György király tiszteletére.

A figyelmetekbe ajánljuk