györgy herceg vilmos herceg katalin hercegné
Getty Images

Mindenki szíve elolvad, ha meghallja, hogyan szólítja apját György herceg

A királyi családnak számos megnevezése van legyen szó a hivatalos címükről, pártfogói tisztségükről. Nemrég kiderült, hogy a királynőnek van egy titkos fedőneve, amelyet a külföldi királyi megbízatások alkalmával használtak. De az is köztudott, hogy a családban szinte mindneki rendelkezik különleges becenevekkel.


De nem csakVilmos hercegnek és fiának, György hercegnek van aranyos beceneve, hanem a fiatalabb királyi családtagok és más rokonok is kiérdemeltek néhány kedves megnevezést. Cambridge hercegnéje véletlenül elárulta, hogy kilencéves fia Popsként hívja apját, Vilmost.

Fiona Sturgess futballrajongó felidézte a cambridge-i hercegnővel folytatott beszélgetését:

Kate azt mondta, hogy Vilmos tegnap este focizott a gyerekekkel, és az egyikük azt mondta, azt hiszem, György volt az: »Holnap is focizol, Pops?«

(Ami magyarul nekünk csak annyit tesz, hogy apu/apuci, de az angoloknál ez egy sokkal mélyebb és cukibb megnevezés.)

György herceget pedig állítólag PG-ként emlegetik a monogramja miatt. Ebből azonban azóta PG Tips lett, ami a híres teafilter márka. De ezt becenevet is mégjobban csűrték-csavarták, így most állítólag Györgyöt Tips néven emlegetik a Cambridge-i háztartásban.

Míg Saroltot állítólag Mignonette-nek hívják, ami franciául annyit tesz, hogy "kicsi" vagy "édes". Azt nem tudni, hogy a legkisebb Cambridge-hercegnek, Lajosnak van-e beceneve.

Míg Katalin hercegnőt Cambridge hercegnőjeként, Kate Middletonként vagy K-Midként ismerik, addig Vilmos herceg Cath-ként emlegeti feleségét, bár állítólag fiatalabb korában a Squeak volt népszerű beceneve.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk