György herceg a szüleivel.

A II. Erzsébet halála miatti királyi szerepváltozások azt is jelentik, hogy Vilmos herceg lett az első a öröklési rangsorban, legidősebb fia, György herceg pedig a második.


Bár sokan arra számítanak, hogy egy napon György fog uralkodni, egy szakértő arról beszélt, hogy Vilmos lehet az utolsó brit király.

Hilary Mantel író és történész tavaly a The Times című lapnak adott interjújában azt mondta, hogy szerinte György herceg soha nem fog trónra lépni, és hogy apja, Vilmos herceg lesz az utolsó király.

Ez is érdekelhet: Katalin hercegné egyáltalán nem boldog György herceg legújabb hobbiját illetően

A kiadványnak elmondta, hogy a tippje szerint Károly király után Vilmost koronázzák majd uralkodóvá – de a sor ezzel véget is ér:

Azt hiszem, ez egy tisztességes jóslat, de mondjuk azt, hogy nem tennék rá komoly összeget. Nagyon nehéz megérteni a monarchia mögötti gondolkodást a modern világban, amikor az embereket csak hírességeknek tekintik.

Mantel hozzátette, hogy bár a néhai II. Erzsébet királynő és Károly király az évek során bizonyították, hogy elkötelezettek a monarchiában betöltött szerepük mellett, a királyi család, ahogyan mi ismerjük, Vilmossal véget érhet.

Mantel – aki a Wolf Hall-trilógia szerzője volt, amely Thomas Cromwell felemelkedését és bukását részletezi VIII. Henrik udvarában – nemrégiben hunyt el, alig néhány héttel a királynő halála után.

Mielőtt Károlyt hivatalosan is uralkodóvá nyilvánították, és Vilmos lett a közvetlen örökös, arról számoltak be, hogy a walesi herceg és hercegné modernizálni szeretné a monarchiát azáltal, hogy a hivatalos eseményeken megközelíthetőbbé teszik magukat, és remélik, hogy megszabadulhatnak a „hivatalos” és „poros” hagyományoktól.


Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk