György herceg és Katalin hercegné.
Getty Images

Vajon milyen szerepe lesz György hercegnek Károly koronázásán?

Vilmos herceg és Katalin hercegné azon gondolkodnak, hogy legyen-e György hercegnek bármilyen szerepe Károly király koronázásán.


A királyi unokákra nem hárul majd sok szerep a koronázáson. Walesék legidősebb, 9 éves fia lenne Károly egyetlen olyan unokája, aki aktív szerepet játszana a ceremónián.

Az biztos, hogy a 7 éves Sarolta hercegné és a 4 éves Lajos herceg csupán nézőként vesznek részt az ünnepségen, Harry herceg és Meghan Markle gyermekei pedig nem is biztos, hogy megjelennek, mivel még a szüleik is haboznak ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

Ez is érdekelhet: Ezzel az új becenévvel látták el gyermekei Vilmost − imádni fogod

Külön érdekesség, hogy Kamilla előző házasságából született unokái fogják tartani a baldachint a nagymamájuk felett, amikor megkoronázzák, ezzel kapcsolatban pedig egy forrás a The Times című lapnak azt nyilatkozta, hogy a királyné azt mondta, hogy nem akar hercegnőket, hanem azt szeretné, ha az unokái lennének a segédei.

Egy másik bennfentes pedig elmondta, hogy „teljesen helytelen" lenne, ha legalább Károly unokáinak esetleges részvételéről nem beszélnénk, hiszen a mostoha unokái is érintettek lesznek.

Bár György még elég fiatal, a jövőben várhatóan ő lesz a király, ami elég nyomós ok lenne arra, hogy fontos szerepet kapjon nagyapja történelmi koronázásán – már csak azért is, hogy megtudja, milyen egy ilyen szertartás belülről.

Külön érdekesség, hogy a családhoz közel álló személyek többször is elmondták, hogy Károly különleges kapcsolatot ápol elsőszülött unokájával, különösen azért, mert a kisfiú egy nap majd az utódja lesz.

Ennek ellenére Judi James testbeszéd-szakértő nemrég megjegyezte, hogy a király „úgy tűnt, mintha fel nem robbant bombának tartotta volna Györgyöt" az első években. James szerint Károlynak hosszabb időbe telt, mire megfelelően hozzászokott a nagyapai szerepéhez. Azonban a koronázás remek alkalom lehet számukra, hogy összekovácsolódjanak.

Forrás: Marie Claire UK

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk