golden globe, golden globe díjátadó, arany glóbusz, golden globe-díj
Getty Images / Kevin Mazur

Minden, amit tudni lehet a 2023-as Golden Globe-gáláról

A Golden Globe-díjátadó idén ismét vissza tér a televízióba.


Az idén az Emmy-díjas komikus, Jerrod Carmichael lesz a házigazda, a 80. Golden Globe ceremóniát pedig jövő héten rendezik meg a kaliforniai Beverly Hilton szállodában, és minden bizonnyal sokkal több sztár lesz jelen, mint tavaly.

Ez is érdekelhet:4 hollywoodi világsztár, akikről nem is sejtenéd, hogy magyar gyökerekkel rendelkeznek

2022-ben a díjátadó show-t nem közvetítette a tévé, mivel a Globes anyaszervezete, a Hollywood Foreign Press Associationnek nem volt fekete tagja, és működésében súlyos etikátlanságok voltak tapasztalhatók, ami kritikákat és fenyegetéseket váltott ki olyan hírességek részéről, mint Scarlett Johannson és Tom Cruise.

A HFPA azóta megreformálta szakmai és etikai magatartási kódexét, és kibővítette tagságát, valamint új működési szabályzatot vezetett be.

Elismerjük a HFPA elkötelezettségét a folyamatos változás iránt, és örömmel várjuk, hogy a Golden Globe-ot újra az NBC-nél üdvözölhessük a 80. évforduló alkalmából

– mondta Francis Berwick, az NBC Universal szórakoztatóipari elnöke.

Az eseményre január 10-én, kedden este 8 órakor kerül sor.

Népszerű jelöltek között pedig ott van Austin Butler az Elvis című film főszerepéért, Ana de Armas Marilyn Monroe szerepéért a Szöszi című filmben, valamint Jamie Lee Curtista Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért.

Az HBO Max A fehér lótusz című sorozatát a legjobb televíziós produkció kategóriában jelölték, de a sorozat szereplői is több jelölést kaptak. Ám egy másik sorozat is jócskán esélyes a győzelemre, ami nem más, mint a Netflix krimi thrillere, Dahmer — Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori , amelynek főszerepét Evan Peters játszotta.

(Harper's Bazaar)

A figyelmetekbe ajánljuk