Russell Crowe
Ridley Scott Gladiátor című filmje messze nem Russell Crowe első szerepe volt, azonban egyértelműen karrierje huszadik munkájának köszönheti, hogy sztárrá vált. A filmben szereplő karaktere sorsát tekintve nem meglepő, hogy nincs benne az idén megjelenő második részben, amiről egy friss interjúban elmondta véleményét.

Folyamatosan dolgozom

– mondta Crowe Kyle Meredithnek egy nemrégiben készült interjúban.

Mindig több dolgot utasítok vissza. Még olyan projektekre is nemet kell mondanom, amik nagyon is érdekelnek, mert egyszerűen nem férnek bele.

Az egyik film, amiben biztosan nem szerepel majd az idén már 60 éves színész, az a Gladiátor II., mivel karaktere, Maximus Decimus Meridius (SPOILER) meghalt a 2000-ben megjelent első rész végén.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kérdezik rendszeresen a folytatásról. A SlashFilm szerint már a 2023-as Karlovy Vary-i Filmfesztiválon is kissé idegesen válaszolt egy újságíriói kérdésre emiatt:

Fizetniük kéne nekem azért a rengeteg kérdésért, amit egy olyan filmről tesznek fel, amiben nem is szerepelek. Semmit nem tudok a szereplőkről, semmit nem tudok a cselekményről. Halott vagyok!

Crowe a friss interjúban azt is elárulta: kissé kényelmetlenül érzi magát amiatt, hogy semmilyen szinten nem szólhat bele az új filmbe. Ezt az érzést csak tetézi, hogy időközben megtudott néhány olyan részletet a cselekményről, amivel nem igazán ért egyet.

Néhány dologról, amit hallottam, azt gondoltam: ó, nem, nem, nem, ez nem tartozik az adott karakter erkölcsi útjához. De tudod, nem mondhatok semmit. Nem az én dolgom.

Arra, hogy megtudjuk, pontosan melyik történetszállal nem elégedett Crowe, november 14-ig kell várnunk, a Gladiátor II. ugyanis ekkor érkezik a hazai mozikba.


A figyelmetekbe ajánljuk