Russel Crowe
Universal Pictures

Russel Crowe majdnem az életét adta a Gladiátor leglátványosabb jelenetéért

A Gladiátor című film nagyszabású jelenetei a mai napig lenyűgözik a nézőket, Russel Crowe azonban kis híján az életével fizetett a moziért.


A Ridley Scott által rendezett Gladiátor tele van látványosabbnál látványosabb jelenetekkel, amelyek felvétele sokszor igen rizikós volt – írja a Slash Film.

Azonban ezek közül is kiemelkedett az a képsor, amikor az arénában harcoló Maximusra (Russel Crowe) Commodus császár (Joaquin Phoenix) ráereszti a tigriseket.

Ez is érdekelhet: Ridley Scott szerint ezt a filmjét volt a legnehezebb elkészíteni, azt is elmondta, miért

A mai, CGI uralta filmiparban könnyen azt gondolhatnánk, hogy a jelenet teljesen veszélytelen volt, ugyanis a vadállatok biztosan csak animáltak voltak. A valóságban azonban a tigrisek szerepét majdnem teljes egészében igazi tigrisek „játszották”, azaz a kockázati faktor igen magas volt.

Ridley Scott ugyanis egy interjúban elmesélte, hogy az egyébként félelmetesen élethűre sikeredett jelenetek során egy vadállat kis híján rászabadult a főszereplőre és a stábra.

Két fickó tartotta a láncot egy gyűrűvel a padlóban, hogy irányítsák [a tigrist]. Russell azt mondta: >> Oké, engedd el őket <<, és amikor Russell hátraesett, a tigris kijött a lyukból, felé futott, Crowe pedig kigurult az útból, és azt mondta: >> Basszus, ez közel volt! <<. Én meg azt mondtam: >>Mi is ott voltunk, Russell!<<

– mesélte Scott.

A tigrises malőr mellett egyébként az egész forgatási procedúra rendkívül megterhelő volt a főszereplő számára, aki a munkálatok során azt mondta az édesanyjának, hogy úgy érzi magát, mint egy focista, aki eggyel több szezont játszott a kelleténél.


A figyelmetekbe ajánljuk