pedro pascal gladiátor 2

Úgy tűnik, történelmileg pontosabb lesz a Gladiátor második része

A 2000-ben mozikba került Gladiátor folytatását szintén Ridley Scott rendezi, és az egyre népszerűbb Paul Mescal játssza a főszerepét. A film várhatóan novemberben kerül a mozikba.


Az első hivatalos trailert megtekintve, ha azt mondanánk, hogy vadul néz ki, az még enyhe kifejezés lenne. Ridley Scott felpörgette az akciót, miközben egy remek szereplőgárdát gyűjtött össze Paul Mescal, Pedro Pascal és Denzel Washington vezetésével.

Ez is érdekelhet: Így szól a Gladiátor híres jelenete kilenc különböző nyelven

Bár Scott nem törekszik a teljes történelmi pontosságra, természetesen a második rész története is az ókori Rómában történt eseményeken alapulnak, amikor a legendás gladiátorcsaták zajlottak. És talán még pontosabb lesz, mint az első rész cselekménye.

Az előzetesben láthatunk néhány különösen vad pillanatot, többek között egy orrszarvút, amelyet szabadon engednek az arénában. De talán a leglátványosabb jelenet az, ahol vízzel árasztják el a Colosseumot, hogy egy tengeri csatát szimuláljanak, hatalmas hadihajókkal és több tucatnyi emberrel – írja a Slashfilm.

Ezeket a megrendezett tengeri csatákat naumachia néven ismerték. Valódi hajókat és gladiátorokat használtak, és a sok látványos római véres sport közül talán ez volt a legkirívóbb.

A Colosseum hivatalos honlapja szerint az ilyen típusú megrendezett csatákat általában kifejezetten erre a célra épített arénákban, vagy nagy csatornákban, illetve mesterséges víztározókban tartották. Bizonyos alkalmakkor azonban valóban a római amfiteátrumokban tartották őket, így a rendező nem csalt nagyot.

Olvasd el ezt is! Russell Crowe ellátogatott a Gladiátor 2 forgatására, és egyből elérzékenyült

Az új film főhőse Lucius Verus (Paul Mescal), aki a 2000-es Gladiátorban még kisfiú volt, és egyidős volt Maximus fiával. Mivel Lucius anyja, Lucilla nem más, mint a néhai Commodus császár testvére, Lucius lett volna a Római Birodalom következő uralkodója. Ám belőle is gladiátor lesz, miután egy ambiciózus és kegyetlen testvérpár, Caracalla és Geta ragadta magához a hatalmat, hogy társcsászárokként uralkodhassanak Rómán.

Napjaink egyik legnépszerűbb színésze, Pedro Pascal is jelentős szerepet kapott a produkcióban, hiszen ő alakítja Marcus Acacius hadvezért, aki egykor Maximus tehetséges tanítványa volt. De ott van még Denzel Washington karaktere is, aki egy rejtélyes, gladiátorból lett fegyverkereskedőt alakit.

A figyelmetekbe ajánljuk