a Gemini Man magyarországi forgatása
Fotó: IMDb

A-listás hollywoodi sztárok nyomában járhatjuk körbe Budapestet

És te tudod, hogy Will Smith és Benedict Wong melyik budapesti fürdőben ücsörgött a 2019-es Gemini Man forgatásán? Többek között erre a kérdésre is választ ad a Paramount fővárosi túrája, amelyet március végéig élvezhetünk, írja a First Class.


Az elmúlt néhány évtizedben rengeteg nagyszabású hollywoodi filmprodukció forgott Budapesten. Most ennek állít emléket az idén 10 éves Paramount Network különleges túrája, amely egy eddig nem látott rendezőelv szerint mutatja be Budapest látványosságait.

Egyedülálló szabadtéri filmmúzeumnak is tekinthető a virtuális túra, amelyet a Paramount hazai részlege indított márciusban azzal a céllal, hogy a szórakozást a képernyőről a valós helyszínekre helyezze át. Ahhoz, hogy ebben filmrajongóként részt vegyünk, csupán arra van szükség, hogy meglátogassuk azokat a helyszíneket, amelyeken a kiválasztott produkciók jelenetei forogtak.

A budapesti térképen található tíz pont egy-egy emlékezetes, a fővárosban megörökített filmes pillanat születési helyét jelöli. A koordináták többek közt olyan nagyszabású mozik lokációját őrzik, mint a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a Gemini Man, a Vörös zsaru, vagy éppen az Amerikai rapszódia. Plusz pont, hogy a helyszíneken kihelyezett QR-kódok segítségével érdekességeket is megtudhatunk ezekről a hazánkban készült alkotásokról.

Könnyen előfordulhat, hogy a legutóbbi hollywoodi film, amit megnéztél, ismerős városi környezetben vagy tájakon játszódott. Mindez manapság nem ritka jelenség, hiszen Magyarország az utóbbi évtizedekben rengeteg hollywoodi produkciónak adott otthont. Ebben a listánkban öt olyan kitűnő alkotást ajánlunk, amelyet az elmúlt évtizedben hazánkban forgattak.

A figyelmetekbe ajánljuk