Daniel Radcliffe a harry potter című filmben

Daniel Radcliffe ezeket a jeleneteket utálta forgatni a Harry Potter alatt

Természetesen a színészeknek is megvannak a kedvenc, illetve kevésbé kedves pillanataik egy forgatásról. Daniel Radcliffe pedig elárulta, hogy melyik jeleneteket utálta csinálni a Harry Potterben.


2001-ben, amikor Chris Columbus filmje, a Harry Potter és a bölcsek köve megjelent a közönség szüntelenül el volt kápráztatva, amikor a kviddicsmeccset a nagyvásznon láthatták. Az első Potter-filmnél a legmodernebb vizuális effekteket használták, hogy megannyi brit iskolást a levegőbe repítsen. A mai SFX szabványok szerint ezek a jelenetek már elavultnak tűnhetnek, de 22 évvel ezelőtt ez egy óriási dolog volt – kezdi a Slashfilm.

Ez is érdekelhet: „Ne hagyjatok zoknikat Dobby sírjánál!” Harry Potter-rajongók szennyezik a walesi strandot

Úgy tűnik azonban, hogy a címszereplőt alakító színész, Daniel Radcliffe utálta a kviddics-jelenetek forgatását. És ki hibáztathatná őt? Egy seprűn ülni és órákon át pózolni egy kék képernyő előtt nem hangzik olyan izgalmasnak, mint amilyen maga a kviddics lehet. Az IndieLondonnak adott interjújában Radcliffe kijelentette, hogy nagyon örül, hogy többé nem kell kviddicsmeccseket forgatnia.

A kviddics nagy szerepet játszott a korai filmekben, de a varázslók története egyre bonyolultabbá vált, a különös sport pedig háttérbe szorult. Radcliffe-nek több jelenetet kellett seprűnyélen töltenie, viszont amikor eljött a 2010-ben bemutatott Harry Potter és a halál ereklyéi 1. rész forgatásának ideje, Radcliffe fellélegezhetett.

Olvasd el ezt is!Daniel Radcliffe eljátszaná újra Harry Pottert? Elárulta!

A kviddics ott van a legkevésbé szórakoztató dolgok között, amiket a Harry Potterben csináltam, az biztos. Nem egy kellemes élmény, eléggé fáj, és nem olyan dolog, amit visszasírok. Nagyjából az összes filmben ezt kellett csinálnom, szóval ez volt a kedvencem a hetedik filmben. Nincs kviddics

– mesélte a színész.

De nem Radcliffe volt az egyetlen, aki ki nem állhatta a seprűs forgatásokat. Tom Felton, aki Harry iskolai riválisát, Draco Malfoyt alakította, röviden hozzátette:

Annyira örülök, hogy a második film óta nem kellett csinálnom.

A figyelmetekbe ajánljuk