Quentin Tarantino 2023-ban, Cannesban
Fotó: Getty Images

Quentin Tarantino ezen a helyszínen forgatja utolsó filmjét

A film címe mellett már a forgatás helyszíne is köztudott: a sztárrendező tizedik alkotását ugyanott rendezi, mint a legelsőt, ezzel pedig egy tökéletes kört tudna bezárni több mint három évtizedet átívelő pályafutásában.


Quentin Tarantino utolsó filmje, A filmkritikus egy legendás helyszínen forog, amely egyben karrierje kezdetét is jelentette, hiszen 1992-ben a Kutyaszorítóban című független filmjét is itt rendezte.

Kilenc film után A filmkritikus című önreflexív korrajz lesz Tarantino utolsó nagyjátékfilmes projektje, akármennyire is ellenzi ezt sok színész, aki még szívesen dolgozna együtt a rendezővel. De még a legtöbbet foglalkoztatott színészeiről sem tudható, hogy szerepet kapnak-e majd benne vagy teljesen új arcokhoz nyúl.

Ezt is olvasd el! Quentin Tarantino ezzel a furcsa trükkel választja ki a legjobb történeteket

Az előkészületek tehát elkezdődtek, Tarantino pedig reméli, hogy 2023 őszén el is kezdődhet a forgatás, mégpedig Kaliforniában. Ott, ahol az álom kezdődött.

Kutyaszor\u00edt\u00f3ban filmjelenet 1992

Kép a Kutyaszorítóban c. filmről

Fotó: Profimedia
Imádok Kaliforniában forgatni. Itt kezdtem el filmeket rendezni, ezért úgy érzem az a helyes, ha az utolsó filmemet szintén a világ mozifővárosában készítem el. A stábok a legjobbak, akikkel valaha dolgoztam, a helyszínek pedig csodálatosak

– nyilatkozta.

Ez is érdekelhet: Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

Mi várható a tizedik filmjének megjelenése után?

Ez továbbra is rejtély, azonban, ha megfigyeljük a 60 éves rendező munkásságát, az utóbbi időben a mozifilmek fejlesztésén túl is tevékenykedett. Legutóbbi filmjéhez, a Volt egyszer egy... Hollywoodban mozijához – amely az ő elmondása szerint a legjobban sikerült filmje – regényt is írt. A mostani előkészületek során pedig többször feljött, hogy egyre jobban érdeklődik a sorozatok fejlesztése iránt is.

Bár a jövő kérdéses, azzal, hogy Tarantino A filmkritikust Kaliforniában forgatja, egyértelművé teszi, hogy utolsó műve igazán különleges számára. A ScreenRant úgy véli, hogy ezzel a filmmel lehetőséget ad annak, hogy megünnepelje, milyen messzire jutott és visszatekintsen csodás pályafutására.

A figyelmetekbe ajánljuk