Napóleon.
Apple, Sony

Napóleontól Semmelweisig – 5 film, amit novemberben mutatnak be a mozikban

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nagy érdeklődést kiváltó mozikat általában decemberre időzítik, idén azonban a november is kifejezetten erősre sikeredett. Az alábbi cikkben öt olyan filmet sorolunk fel, amelyeket ebben a hónapban mutatnak be.


A lápkirály lánya (2023.11.02)

Karen Dionne thrillerét Neil Burger vitte filmre, a főszerepekre pedig a legutóbbi Star Wars-trilógia Rey Skywalkerjét, Daisy Ridleyt, illetve Ben Mendelsont kérték fel.

A történet középpontjában egy fiatal nő, Helena Pelletier áll, akit egy Jacob Holbrook nevű magányos férfi nevelt fel a michigani mocsárban. Az útjaik azonban szétváltak, amikor a férfit különböző bűncselekmények miatt börtönbe zárták.

Helena később azonban megtudja, hogy Jacobot kiengedték a börtönből, és mivel a nő pontosan ismeri őt, mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családját Holbrook haragjától.

Marvelek (2023.11.09)

Miután Carol Denvers, azaz Marvel kapitány (Brie Larson) bosszút állt a Legfőbb Inteligencián, egy rejtélyes féreglyukba került, ez pedig felborította az egész életét.

A baleset következtében ugyanis összekeveredtek a képességei Kamala Khan, azaz Ms. Marvel (Iman Vellani), illetve az asztronauta Monica Rambeau kapitány (Teyonah Parris) adottságaival.

A triónak nincs más választása, minthogy együtt kell működniük, hiszen a világukat egy eddig nem ismert félelmetes erő fenyegeti.

Ez is érdekelhet: Ewan McGregor szabályosan rosszul lett a Star Wars egyik jelenetétől

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023.11.16)

Nem túlzás azt állítani, hogy Az éhezők viadala-széria a 2010-es évek egyik legnagyobb durranása volt, most pedig a mozikba kerül az előzményfilm is.

A sztori szerint a 18 éves Coriolanus Snow (Tom Blyth)az utolsó reménye a kihalófélben lévő családjának, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban. A 10. Éhezők Viadala közeledtével az ifjú Snow riadtan veszi tudomásul, hogy őt bízzák meg Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), az elszegényedett 12. körzet lánytribünjének mentorálásával, aki azonban az éneklésével egész Panem figyelmét magára vonja.

Napóleon (2023.11.23)

Történelem-rajongók, figyelem! Ridley Scott újabb kosztümös filmet rendezett, ráadásul nem is akárkiről, hanem magáról Napóleonról.

A mozi a rettegett Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) hatalomra jutását és viharos házasságát mutatja be.

Egyesek már most arról beszélnek, hogy amennyiben a mozi hozza az előzetesen várt színvonalat, akkor akár a 2024-es Oscar egyik sztárja is lehet.

Semmelweis (2023.11.30.)

Ez a vadiúj magyar film a nehéz természetű Semmelweis doktornak (Vecsei H. Miklós) igen rossz a megítélése a bécsi klinikán. A kollégái őrültnek hiszik, a munkáján kívül ugyanis semmi más nem érdekli.

A fiatal orvost elmondhatatlanul nyomasztja, hogy tömegével halnak meg a szülészeten a nők, és egy mindeddig elképzelhetetlen, sokak számára egyenesen sértő elmélettel áll elő: lehet, hogy maguk a szülészorvosok terjesztik a halálos betegséget.

Forrás: ITT és ITT

A figyelmetekbe ajánljuk