Ütős párosok és nagy visszatérések a nyár 5 legjobban várt filmje között

Az egyre forróbb időjárás elől a hűvös mozitermek és otthonunk kényelme vonzó választás lehet – főleg, ha olyan színészek és rendezők szórakoztatnak bennünket, mint Ryan Reynolds, Emma Stone, Austin Butler vagy Eddie Murphy.



1. Agymanók 2

Az első Agymanók film 2015-ös debütálásakor azonnal belopta magát mind a közönség, mind a kritikusok szívébe, és beírta magát az animációs Disney-klasszikusok közé. A régóta várt folytatás ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt: Riley belép a tinédzserkorba, és az új életszakasz alaposan felforgatja az imádnivaló figurák által megszemélyesített érzelmek világát. Természetesen számos új agymanóval is megismerkedhetünk, köztük Szorongással (Maya Hawke) és Irigységgel (Ayo Edebiri). Az Agymanók 2-t június 13-tól játszák majd a hazai mozik.

2. Motorosok

Hollywood egyik legfelkapottabb fiatal tehetsége, az Elvis és a Dűne második részének ellenállhatatlanul stílusos sztárja, Austin Butler vérbeli rosszfiúként robog be a mozitermekbe június 20-án – Tom Hardy társaságában. A 60-as években alakult motorosbandák életébe betekintést nyújtó Motorosok már el is kezdte gyűjteni a kritikusok elismerését, és jó eséllyel a 2024-es év nyár egyik legnagyobb sikerfilmje válhat belőle.

3. A kegyelem fajtái

A 2023-as év egyik legnagyobb sikerfilmje volt Yorgos Lanthimos görög rendező sajátos hangvételű víziója, a Szegény Párák. A groteszk mesében nyújtott alakításáért Emma Stone haza is vihette a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Lanthimos és Stone páratlan párosa pedig nem kis meglepetésre még idén visszatér egy újabb alkotással, A kegyelem fajtái című drámával. A három különálló történetet elmesélő filmben Stone mellett ismét feltűnik Willem Defoe, a további szerepekben pedig Jesse Plemons és Margaret Qualley tündökölnek. Az amerikai mozikba – mint a Time írja – június 21-én érkezik a film – a hazai bemutatóról egyelőre nincsenek pontos infók.

4. Bevery Hills-i Zsaru 4

Nem újdonság, hogy akár több évtized elteltével kapunk folytatást egy-egy közönségkedvenchez – elég csak az Alien-, a Mátrix- vagy épp az Amerikába Jöttem-filmekre gondolni. Utóbbi főszereplője, a mozivásznon mostanság csak nagyritkán feltűnő Eddie Murphyt egy olyan széria újabb felvonásában tűnik fel idén nyáron, melynek utolsó, harmadik epizódja harminc évvel ezelőtt jelent meg. A Beverly Hills-i Zsaru rajongói joggal hihették, hogy a kultikus akcióvígjáték örökké trilógia marad. Nos, nem így lett, és már csak 1 hónapot kell várni Axel Foley visszatérésére: a Bevery Hills-i Zsaru 4 július 3-án debütál a Netflixen.

5. Deadpool & Rozsomák

A listánkon szereplő filmek – és talán az egész idei filmtermés – közül az elemzői várakozások szerint a Deadpool harmadik része számíthat a legtöbb nézőre. A Magyarországon július 25-én mozikba kerülő Deadpool & Rozsomák sokak szerint nemcsak a nyár legzsúfoltabb mozis vetítéseit hozza majd el, de új életet lehelhet a szebb napokat is látott Marvel-univerzumba. Mindezt alátámasztja, hogy a két bombasikernek számító Deadpool-film után Wade Wilson (Ryan Reynolds) ezúttal az X-MEN világának legismertebb és jó ideje nem látott hősével, Rozsomákkal (Hugh Jackman) ontja majd a poénokat és a rosszfiúk belső szerveit.

A figyelmetekbe ajánljuk