Jake Gyllenhaal

Bár a nyár általában igazi uborkaszezonnak számít, ha új sorozatokról van szó, ez 2024-ben szerencsére egészen máshogy lesz. A népszerű szériák (például A mackó vagy a Sárkányok háza) újabb évadai mellett heti rendszerességgel jelennek majd meg teljesen új, elég meggyőzőnek tűnő alkotások. Ezek közül mutatjuk be az 5 legizgalmasabbat.


​The Acolyte (Disney+, június 4.)

Az egyelőre hivatalos magyar cím nélküli The Acolyte a Disney legújabb élőszereplős Star Wars-sorozata, amely a Baljós árnyak előtt körülbelül 100 évvel játszódik. A történetről sokkal többet nem tudunk, az viszont éppen elég izgalmas, hogy egy teljesen új, filmekben és sorozatokban még egyáltalán nem látott időszakban ismerhetjük meg az Erő sötét oldalának megerősödését.

A projektet a Végtelen matrjoska című sorozat társalkotója, Leslye Headland vezeti, a szereplők között pedig feltűnik Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto és a Mátrix-filmek Trinityjeként ismert Carrie-Anne Moss.

​LA Clippers: A legnehezebb szezon (Hulu, június 4.)

A Laurence Fishburne és Ed O'Neill főszereplésével készült sorozat az NBA, vagyis az észak-amerikai profi kosárlabdaliga történetének egyik legsokkolóbb pillanatát járja körül.

A 2013-ban történt események feldolgozásában Fishburne játssza Doc Riverst, az L.A. Clippers új edzőjét, O'Neill pedig Donald Sterlinget, a csapat tulajdonosát alakítja, akinek rasszista megnyilvánulásairól titokban készült felvételek szivárogtak ki. A hatrészes minisorozatban a liga valaha volt egyik legnagyobb botránya mellett az érintettek emberi oldaláról is alapos képet kapunk.

​Becoming Karl Lagerfeld (Hulu, június 7.)

A Diorról vagy Halstonról szóló életrajzi sorozatok után csak idő kérdése volt, hogy a Chanel rejtélyes kreatív igazgatójáról, a 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeldről mikor készül hasonló széria. Az ikonikus német divattervezőt Daniel Brühl (Hajsza a győzelemért, Az elmeorvos) alakítja az 1970-es évek Párizsában.

A sorozat Lagerfeld felemelkedését mutatja be a high fashion ranglétráján, különös figyelmet fordítva az Yves Saint Laurent-tal (Arnaud Valois) és Pierre Bergéval (Alex Lutz) folytatott rivalizálásra.

​Ártatlanságra ítélve (Apple TV+, június 12.)

Első hallásra hihetetlennek tűnhet, de Jake Gyllenhaal (Fogságban, Éjszakai ragadozók, Donnie Darko) karrierjében először játszik komolyabb szerepet egy tévésorozatban. Az Ártatlanságra ítélve Scott Turow 1987-es regényén alapul, és egy ügyész történetét meséli el, aki a fő gyanúsítottá válik kollégája halála után.

Ha pedig a cím ismerősen hangzik, az azért van, mert nem ez a könyv első feldolgozása: az 1990-ben megjelent, azonos című filmben Harrison Ford játszotta a főszerepet.

​Land of Women (Apple TV+, június 26.)

Az Eva Longoria főszereplésével készült sorozat egy bűnügyi road-tripnek ígérkezik. Longoria egy Gala nevű nőt alakít, akinek New York-i élete egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor férje hatalmas adósságba keveri a családjukat. Mivel Gala nem lát más lehetőséget, mint a menekülést, anyjával és főiskolás lányával együtt elindul abba a spanyolországi kisvárosba, ahonnan öt évtizeddel korábban az anyja is elmenekült.

Jelenet a Land of Womenb\u0151l

Jelenet a Land of Womenből

Fotó: Apple

A figyelmetekbe ajánljuk