Bill Skarsgard az Az című filmben
Fotó: IMDb

A Max új Az-előzménysorozatába az egyik legfontosabb színész is visszatér

A Stephen King Az című regényéből készült legfrissebb, kétrészes filmfeldolgozás hivatalosan is előzménysorozatot kap. A projektről egészen mostanáig nem sok információnk volt, most azonban kiderült: a filmek egyik legfontosabb színésze és az alkotógárda több tagja is visszatér majd.


A Deadline szerint a Max előzménysorozatában egy ismerős arc fogja terrorizálni a Maine-állambeli fiktív település, Derry lakóit: Bill Skarsgård ismét eljátssza majd Krajcárost, ráadásul ő lesz a projekt egyik executive producere is. A Welcome to Derry munkacímű projekt a 2017-es és a 2019-es filmfeldolgozás nagy sikerének köszönhetően készülhet el.

A Warner Bros. Television által gyártott sorozatban Skarsgård mellett a két film rendezője, Andy Muschietti is visszatér – ő amellett, hogy producerként is tevékenykedik, a kilenc epizódból négyet rendez majd. A megjelenési dátumról egyelőre nem érkeztek hírek.

Bár a cselekményről szintén nem sokat tudunk, a Welcome to Derry valószínűleg az 1960-as években játszódik majd, az első film előtt 27 évvel – ennyi ideig tart ugyanis a Krajcáros nevű alakváltó lény egy-egy ciklusa. Az idősíkot figyelembe véve érdekes kérdés, hogy a sorozatban lesz-e valamilyen átfedés King 11/22/63 című regényével és az abból készült sorozattal, ugyanis részben az a történet is az 1960-as évek Derryjében játszódik.

Az 1986-ban megjelent Az rengeteg olvasó szerint Stephen King egyik legjobban sikerült regénye. Műveit persze nem övezi mindig ekkora egyetértés: ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk három, szerintünk méltatlanul alulértékelt King-regényt.


A figyelmetekbe ajánljuk