lányok a vonalban

4 európai Netflix-sorozat, amit mindenképp látnod kell, ha még nem tetted

Az ősz beköszöntével egyre több időt töltünk otthon, a meleg takarónkba burkolózva a tévé képernyője előtt. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy izgalmas sorozat, amely elrepít minket egy más világba. Ám abban az esetben, ha unod már az amerikai sorozatokat és inkább európai produkciókat néznél, akkor ez a négy sorozat neked való – ha még esetleg nem láttad!


Sötétség

A Dark (Sötétség) egy német televíziós sorozat, melyet Baran bo Odar és Jantje Friese alkotott.

A sorozat egy időutazásokkal átszőtt rejtélyes történetet mesél el. A fő helyszín pedig egy német kisváros, Winden, a történet pedig három idősíkon játszódik, amelyben az 1920-as, 1980-as és 2010-es évek eseményei fonódnak össze. Az első évad kezdetén egy gyerek különös körülmények között eltűnik, ezért négy család indul kétségbeesett kutatásra és megpróbálják megfejteni az események mögött rejlő titkokat.

Ez is érdekelhet: 5 sorozat, amit mindenképp látnod kell, ha szeretted a Fehér Lótuszt!

Lányok a vonalban

Ramón Campos és Teresa Fernández-Valdés nevével fémjelzett a Lányok a vonalban című spanyol sorozat hűen ábrázolja a 1920-as évek hangulatát, stílusát és társadalmi változásait.

A történet a 20-as évek Madridjában játszódik, melynek középpontban négy fiatal nő áll, akik a spanyol telefonos társaság, a National Telephone Company dolgozói lesznek. A négy főszereplő közül mindenki más és más hátteérel és célkitűzésekkel érkezik a vállalathoz, a különbségek ellenére mégis összehozza őket az élet és megannyi izgalomban lesz részük.

A norheimi vikingek

A norheimi vikingek egy vígjátéksorozat, amely a norvég vikingek mindennapi életét és problémáit igyekszik humoros és abszurd módon bemutatni. A skandináv harcosok hagyományai és életszemlélete a modern humor és az ellentmondásos helyzetek keretében elevenednek meg.

Olvasd el ezt is! 5 posztapokaliptikus sorozat, ha nem bírsz várni a The Last of Us következő részéig

Marianne

A francia horrorsorozat egy írónőről, Marianne-ről szól, akinek sötét és rémisztő álmok ihlették legsikeresebb könyveit. Ám amikor visszatér szülővárosába kiderül, hogy hátborzongató látomásai nemcsak az álmok világában léteznek, hanem a valóságban is.


A figyelmetekbe ajánljuk