Soha nem látott felvételeken nézhetjük meg, ahogy a fiatal Erzsébet királynő testvérével táncol
Getty Images

Soha nem látott felvételeken nézhetjük meg, ahogy a fiatal Erzsébet királynő testvérével táncol

A korábban nem látott filmfelvételeken egy fiatal II. Erzsébet királynő látható, amint húgával, Margit hercegnővel táncolnak egyforma kék-fehér pöttyös ruhákban.


De számtalan ehhez hasonló mozgókép szerepel még a BBC által készített Erzsébet: A láthatatlan királynő című dokumentumfilmben, amelyek bepillantást engednek az uralkodó magánéletébe úgy, ahogy eddig még soha.

A királynő a platina jubileum alkalmából különleges hozzáférést biztosított a BBC-nek a film elkészítéséhez, és még egy sor felvett személyes gondolatot is közölt róluk:

Mindig is élveztem a családi pillanatok megörökítését. A privát fotók gyakran megmutatják a formaságok mögött rejlő szórakozást. Gondolom, szinte minden családnak van egy olyan fénykép- vagy filmgyűjteménye, amelyet egykor rendszeresen megnéztek, hogy felidézzék az értékes pillanatokat, de amelyeket idővel újabb képek és frissebb emlékek váltanak fel. Az ember mindig abban reménykedik, hogy a jövő generációi érdekesnek találják majd őket, és talán meglepődnek azon, hogy egykor maguk is fiatalok voltak

A királynőről és a testvéréről készült klipben a nővérek nevetgélve láthatók, amint táncot járnak. Margit felnéz Erzsébetre és próbálja lemásolni a mozdulatait.

A dokumentumfilben egyébként a királynő életének minden szakaszát megismerhetjük, a kisgyermekkortól a felnőttkorig, számos mérföldkőn keresztül. Láthatóak lesznek olyan videók is, amelyeken az édesapjával szerepel és olyanok is, amelyek a gyermekeivel való szoros kapcsolatát örökítik meg.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk