Erzsébet királynő egy 19 éves korában kapott brosst húzott fel újra
Getty Images

Erzsébet királynő egy 19 éves korában kapott brosst húzott fel újra

Ha valaki egy virágkiállításon vesz részt, nem akar versenyezni a kiállított virágokkal – kivéve Erzsébet királynőt.


A héten a királynő egy egyedi, ritkán látható brosst viselt a Chelsea Virágkiállításon tett kirándulása során. A rózsaszín és kék zafírokat, rubintokat és gyémántokat tartalmazó kitűző egy virágcsokrot ábrázol – a királynő látogatásának jellegét tekintve ez illik is hozzá.

Mint kiderült, a királynő eredetileg szüleitől, VI. György királytól és Erzsébet királynőtől kapta ajándékba a 19. születésnapja alkalmából - adta hírül a Robb Report a People alapján.

Getty Images

Az ékszert a Cartier készítette, brosson a gyémántokat zafírok és rubinok veszik körül, illetve van rajta egy pavé-csiszolt gyémántokból készült levél is.

Bár a királynőnek elég impozáns bross- és ékszerkollekciója van, nem gyakran hordja ezt a konkrét darabot. Legutóbb 2011 októberében viselte, amikor egy másik virágkiállításon, az ausztráliai Floriade virágfesztiválon vett részt. Az 1949-ben készült portrékon is látható, amelyeket a kisbaba Károly herceggel készített.

Getty Images

A bross mellett Erzsébet királynő élénk rózsaszínű ruháját egy többszálas gyöngynyaklánccal egészítette ki, amely az egyik jellegzetes ékszere. Amikor a királynő 1945-ben megkapta a brossot, állítólag egy pár fülbevaló is járt hozzá, bár a People szerint azokat már évek óta nem látták.

A figyelmetekbe ajánljuk