Erzsébet királynő mosolyog
Getty Images

Soha nem látott képpel ünnepelte saját születésnapját Erzsébet királynő

A brit uralkodó 96 éves lett.


A nagy napot Norfolkban, a sandringhami birtokán töltötte, illetve a Wood Farmon – néhai férje, Fülöp herceg kedvenc rezidenciáján – szállt meg a birtokon. A hírek szerint a királyi család néhány tagja is csatlakozott hozzá, és édes, személyes fotókat osztottak meg a közösségi médiában, hogy boldog születésnapot kívánjanak neki.

A királyi család rajongói pedig ennek köszönhetően egy rendkívül aranyos fotót kaphattak az uralkodóról, aki a felvételen mindössze kétéves:

Országszerte a Királyi Lovastüzérség 41 ágyúval tisztelgett a királynő előtt a Hyde Parkban, 21 ágyúval Windsorban és 62 ágyúval a londoni Towerben. A windsori kastélyban a királyi gárda is eljátszotta a Happy Birthdayt az uralkodónak.

Bár II. Erzsébet királynő valódi születésnapja április 21-én van, júniusban ismét ünnepelni fog, mégpedig az éves Trooping the Colour parádéval, amelyet általában minden évben a nyári hónap második szombatján tartanak. Idén ez az esemény pedig kapcsolódik a platina jubileumi ünnepségekhez is, így számos eseményt terveznek az Egyesült Királyságban az utcai felvonulásoktól kezdve a Buckingham-palotában tartott partikig.

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk