erzsébet királynő néz
Getty Images

Először szólalt meg platina jubileuma óta Erzsébet királynő

Talán már az is tudja, aki nem akarta: az Egyesült Királyság múlt hétvégén ünnepelte a királynő 70 éves trónra lépését. A felvonulásoktól az utcai parádékig mindenki a maga módján tisztelgett a királynő előtt. Őfelsége azonban csak most mondott köszönetet.


Erzsébet királynő köszönő üzenetet írt mindazoknak, akik ünnepeltek:

Amikor arról van szó, hogyan kell megünnepelni hetven év királynőként töltött évet, nincs olyan útmutató, amelyet követni lehetne. Ez tényleg az első alkalom. Hálás és mélyen meghatott vagyok, hogy ilyen sokan az utcára vonultak, hogy megünnepeljék platina jubileumomat.

A hétvége pedig láthatóan a legjobbat hozta ki az országból:

Megihletett az a kedvesség, öröm és rokonszenv, amely az elmúlt napokban annyira nyilvánvaló volt, és remélem, hogy az összetartozás megújult érzése még sok éven át érezhető lesz.

A királynő azonban nem ment el a palotában tartott platina partira, de Károly herceg szívmelengető beszédet mondott édesanyjának, megköszönve neki a trónon töltött 70 évet.

Vilmos herceg szintén a nagymamája előtt tisztelegve szólt a tömeghez, de megragadta az alkalmat és felhívta a figyelmet a klímaváltozás égető problémáira is.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk