Erzsébet királynő a boltban
Egy desszert mindenek felett!

A brit sütirajongóknak jó hír: Erzsébet királynő platina évfordulójának tiszteletére – 70 éves uralkodásának megünneplésére – a Buckingham-palota nemrég sütőversenyt hirdetett. A versenyen pedig egy olyan sütireceptet kell találni, amely Nagy-Britannia új desszertjévé válhat.

A nevezés egészen február 4-ig tart, és Nagy-Britannia-szerte gyerekek és felnőttek is benevezhetik legjobb desszertreceptjeiket.

Az ötleteket egy nyolcfős profi zsűri , köztük Mark Flanagan, a Buckingham-palota főszakácsa, értékeli, majd kiválasztja az öt legjobbat, akiket meghívnak a márciusi döntőre. A győztes receptet, amelyet „Platinum Pudding"-nak neveznek el, 2022 júniusában egy négynapos ünnepi hétvégén Nagy-Britannia-szerte több ezer embernek szolgálják majd fel.

Bár Nagy-Britanniában bárki nevezhet, a zsűri néhány fontos iránymutatást adott, hogy a recept méltó legyen a királyi családok számára.

Mindenekelőtt a pudingnak – amely gyakorlatilag bármilyen desszert lehet – finomnak kell lennie. A bírák arra is ösztönzik a nevezőket, hogy olyan recepteket küldjenek be, amelyeket otthon bárki képes megcsinálni, elérhető alapanyagokkal és eszközökkel le tudják másolni. A szenvedély és a büszkeség ösztönzése érdekében a zsűri arra is bátorít, hogy olyan recepteteket küldjenek a nevezők, amelyek mögött egy történet áll. Bónuszpontokat kap, ha a receptet maga a királynő ihlette.

Aki Nagy-Britanniában él, egy tipp: a királynő a pletykák szerint a mézes-krémes piskótát, a gyömbéres tortát és a csokoládés keksztortát szereti. Vilmos hercegnek és Katalin hercegné esküvőjén is utóbbit szolgálták fel.

(The Kitchn)


A figyelmetekbe ajánljuk