erzsébet királynő néz
Getty Images

Ismét felröppentek a hírek Erzsébet királynő megromlott egészségügyi állapotáról

A királynőnek idén számos királyi eseményt kellett kihagynia, köztük a Nemzetközösségi Játékokat, a Szent Pál-székesegyházban tartott hálaadó istentiszteletet és az epsomi derbit. Most őfelsége lemondta a Balmoral kastélyban tartott hagyományos fogadását, ami újabb aggodalmakat váltott ki az egészségügyi állapotával kapcsolatban.


A szertartás őfelsége skóciai nyaralásának kezdetét jelzi, és általában a királynő a kastély kapujánál fogadja a jókívánságokat. A Mirror szerint azonban az idei ceremóniát az utolsó pillanatban egy „kis, zártkörű eseményre" csökkentették.

A világjárványt leszámítva évtizedek óta ez lesz az első alkalom, hogy a királynő nem köszönti a nyilvánosságot az ünnep alkalmából.

A hagyományos balmorali köszöntés általában be van betonozva a királynő naptárába, és ez egy olyan esemény, amit őfelsége nagyon élvez, mivel üdvözölheti a helyieket, akik elutaznak hozzá. Keserű csalódás, hogy a szertartásra nem a hagyományos formában kerül sor

– mondta egy királyi forrás a Mirrornak.

Az aggodalmakra reagálva a Buckingham-palota azt mondta, hogy a zártkörű szertartás „összhangban van azzal, hogy őfelsége menetrendjét az ő kényelméhez igazítsák".

A királyi rajongók a Twitteren gyorsan megvédték a királynőt, amiért idén óvatosan kezelte a dolgokat.

Az egyik twitterező ezt írta:

Lassan és magányosan, otthon... Sokkal jobb a korához képest. Nem kell mindig a legrosszabbat feltételeznünk.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk