Erzsébet királynő
Getty Images

Pletykált az udvari szakácsa: Erzsébet királynő ezt a rágcsálnivalót szereti a legjobban

Sokan elgondolkodhattak már azon, hogy mit is szeret enni a királynő, amikor otthon van. Vajon ő is szívesen rendel elvitelre, ahogy Vilmos herceg és Katalin hercegné teszi, vagy a napi menüje csak klasszikus finom ételekkel van tele? Szokott nassolni egyáltalán? Ó, de még mennyire!


Valószínűleg nem te vagy az egyetken, akit késő este elkap az éhség, és azon kapod magad, hogy a fiókban kutakodsz egy kis nassolnivalóért. Erzsébet királynő is csinálja, sőt!

A korábbi királyi séf, Darren McGrady elárulta, őfelsége vagy más királyi rokonok nem hívták fel a konyhamestert vagy a királyi ház más szakácsait, hogy késő este készítsenek nekik ételt. Volt egy saját titkos rejtekhelyük a szobájukban, hogy csillapítsák az étvágyukat.

A Buckingham-palotában a konyha felett laktam a séf szállásán, és soha senki nem kopogott be az ajtón, hogy a királynő klubszendvicset kér. A szobájában volt egy tál gyümölcs, csokoládé és néhány kedvence, ha éjjel rágcsálni akart valamit, akkor azokból evett

– mondta McGrady.


Ugyanez vonatkozott a fiatal hercegekre, Vilmosra és Harryre is, akik nem hívhatták a séfet, amikor csak akarták.

Darren 11 évig dolgozott a kiráéynőnek különféle rezidenciákon, köztük a londoni Buckingham-palotában, valamint Balmoralban. Ezután a Diána és két gyermeke, Károly herceg mellett a Kensington-palotában szolgált, mielőtt a néhai hercegné tragikusan elhunyt 1997-ben.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk