II. Erzsébet
Getty Images

Erzsébet királynő az utolsó pillanatban dönti majd el, hogy részt vesz-e férje megemlékezésén

Nem maradt sok ideje, ugyanis március 29-én tartják az eseményt.


Erzsébet királynőnek minden évben sűrű a programja, de különösen 2022-ben, amikor 70 éves uralkodását ünnepli. Őfelsége azonban a közelmúltban kénytelen volt lemondani néhány, a naptárában szereplő elfoglaltságot koronavírusfertőzés és más egészségügyi problémák miatt, és félő, hogy nem tud részt venni néhai férje, Fülöp herceg megemlékezésén se.

A királynő tehát tényleg az utolsó pillanatban dönti el, hogy elég jól van-e ahhoz, hogy részt vegyen a szertartáson, amelyet március 29-én tartanak a londoni Westminster apátságban.

Terveket készítenek annak biztosítására, hogy a királynő elég kényelmesen tudjon részt venni a szertartáson, amely magában foglalhat helikoptert, magánzárkákat és kerekesszéket, hogy a Buckingham-palotából a berkshire-i királyi rezidenciára való végleges költözését követően a helyszínre szállítsák.

A brit uralkodónő a hónap elején kénytelen volt lemondani a Nemzetközösségi Napra szervezett ünnepséget egészségi állapota miatt, így fia, Károly herceg távollétében vett részt az eljegyzésen. Nemrégiben azonban a királynőt sétapálcával látták a windsori kastélyban, miközben a Halcyon Days művészeti alkotásait nézegette, ám korábban azt állította, hogy nem tud járni.

Az elmúlt hetekben egyre nagyobb aggodalom övezte a királynő mozgékonyságát, és segítői azt tanácsolták neki, hogy tartsa vissza a tempót a szertartás és a közelgő platina jubileumi ünnepségek előtt. Egy forrás korábban azt mondta a The Sun Online-nak:

Nem lehet azt mondani, hogy biztosan ott lesz a szertartáson

Ingrid Seward királyi író hozzátette:

Ez arról szól, hogy a mozgékonysága cserbenhagyja. Ha nem tud rendesen mozogni, akkor biztosan nem szeretné, ha ezt az apátságban közvetítené a televízió.

A figyelmetekbe ajánljuk