Daniel Radcliffe
Fotó: Shutterstock

A Harry Potteren túl: a ma 35 éves Daniel Radcliffe 4 legjobb szerepe

A születésnapos Daniel Radcliffe-et mindenki korunk legmeghatározóbb varázslós történetének főszereplőjeként, Harry Potterként ismeri, pedig az angol színész a sikeres franchise-on kívül is rengeteg filmben szerepelt már. Most ezek közül mutatjuk be a 4 legjobb alkotást.


​4. Szökés Pretoriából (2020)

Francis Annan megtörtént események alapján készült filmjében Daniel RadcliffeTimothy Peter Jenkin aktivistát alakítja, aki politikai fogolyként raboskodik Dél-Afrikában, a pretoriai börtönben. Rabtársaival együtt szökést terveznek annak ellenére, hogy ez mindenki szerint lehetetlen. Ehhez olyan tervet dolgoznak ki, amihez rengeteg időre és türelemre van szükség: fából készült kulcsokat készítenek, hogy kinyithassák a cellák ajtajait.

A film pont a Covid alatt jelent meg, így valószínűleg nem sokakhoz jutott el, pedig egy kifejezetten élvezetes thrillerről van szó, amiben Radcliffe nagyon hiteles alakítást nyújt.

​3. Öld meg kedveseid (2013)

John Krokidas filmjében Radcliffe az amerikai író és költő, Allen Ginsberg fiatal énjét alakítja, aki a Columbia Egyetem hallgatójaként találkozik Lucien Carr-ral (Dane DeHaan). Ginsberg rajta keresztül ismeri meg az írók és költők bohém világát, egy közös társaság tagjaiként pedig szembeszállnak a társadalmi normákkal, és kidolgozzák azokat az eszméket, amelyek megalapozzák a későbbi beatnemzedéket.

A film Radcliffe karrierjének egyik legbátrabb dobása volt nem sokkal a Harry Potter lezárása után, alakítását pedig több kritikus is pályafutása csúcsának tartja.

​2. Imperium (2016)

Az Imperiumban Radcliffe egy Nate Foster nevű fiatal FBI-ügynököt alakít, akinek be kell épülnie egy olyan neonáci csoportba, amelynek tagjai egy tömegpusztító bombát akarnak elkészíteni. Foster megpróbálja belülről felszámolni ezt a csoportot, de ahhoz, hogy ne keltsen gyanút, teljesen új identitást kell felvennie.

A film egy volt ügynök, Michael German valódi története alapján készült, Radcliffe pedig újra bebizonyította benne, hogy a Harry Potter után sokkal keményebb szerepekre is készen áll.

​1. Weird: The Al Yankovic Story (2022)

A Weird: The Al Yankovic Story Alfred Matthew Yankovic, becenevén Weird Al amerikai zenész és humorista életéről szól. A címszereplő Radcliffe azonban korántsem egy klasszikus életrajzi filmben játszik. Yankovic munkásságához híven minden mozzanat az abszurditásig el van túlozva, a film pedig pontosan azt a furcsaságot hozza, amit a cím ígér.

Radcliffe jelen állás szerint legújabb filmje tökéletesen beleillik a Harry Pottertől való eltávolodás folyamatába, és nagyon úgy tűnik, hogy a színésznek ezzel az alakítással végleg sikerült kitörnie a skatulyából.

A figyelmetekbe ajánljuk