Katalin hercegné

Márciusban a brit kormány bejelentette, hogy a lakosok felajánlhatják otthonukat az ukrajnai háború elől menekülőknek. Azóta több ezren jelentkeztek a programba, és ha a hírek igazak, Katalin hercegné szülei is fontolgatják, hogy megnyitják ajtóikat az ukrán menekültek előtt.


Az ENSZ legfrissebb adatai szerint az orosz invázió óta legalább 12 millió ember hagyta el otthonát Ukrajnában, és több mint 3,6 millióan kértek ideiglenes tartózkodási engedélyt egy másik országban, tájékoztat a brit Marie Claire.

A Mail on Sunday szerint Carole és Michael Middleton azt fontolgatják, hogy a berkshire-i Buckleburyben található 5 millió fontot érő otthonukban egy melléképületet alakítanak ki, ahol menekülteket fogadnának. Carole a környékbeliekkel beszélgetett a tervekről: tanácsokat és információt kért arról, hogy másoknál hogyan működött a befogadási folyamat.

Szeretné, ha a menekültek úgy éreznék, saját helyük van az otthonában

– írja a folyóirat.

A korábbi brit Legyen Ön is milliomos! műsorvezetője és Middletonék szomszédja, Chris Tarrant egy három generáción átívelő ukrán családot fogadott be, és nyíltan beszélt az irántuk érzett szeretetéről.

A család kisgyermekéről a műsorvezető azt mondta:

Épp normális életet él, de az ember közben arra gondol, hogy mi történhetett volna, ha ott marad.

Amíg Carole és Michael az otthonuk megnyitásának trükkös logisztikáján dolgoznak – amiben a biztonság kulcsfontosságú szempont, tekintve, hogy a cambridge-i herceg és hercegné három gyermekükkel gyakran látogat el hozzájuk −, addig a Daily Mail szerint, más erőfeszítések is történnek az Ukrajnából menekülők támogatására.

Carole különféle egyéb módokat is keres, hogy támogassa a menekülők egy részét. Adománygyűjtést és egy vidéki szociális eseményt rendezne számukra, amit a farmon tartanának.

A figyelmetekbe ajánljuk