Timothée Chalamet mint Bob Dylan
Fotó: IMDb

Kiderült, mikor kerül a mozikba Timothée Chalamet Bob Dylan-filmje

Nem sokat kellett várnunk az első hivatalos előzetes megjelenése után arra, hogy megtudjuk az A Complete Unknown premierjének dátumát. A Hollywood Reporter szerint már idén karácsonykor tanúi lehetünk Timothée Chalamet átalakulásának.


Az A Complete Unknown december 25-én kerül majd a mozikba az Egyesült Államokban, és valószínűleg Magyarországon is ekkor láthatjuk először.

Timothée Chalamet a fiatal Bob Dylant formálja meg, és saját maga énekli a karrierje korai szakaszában járó, mára élő legendává vált zenész dalait. A filmben Edward Norton mint Pete Seeger, Elle Fanning mint Sylvie Russo, Boyd Holbrook mint Johnny Cash, valamint Scoot McNairy mint Woody Guthrie is szerepel, Dan Fogler pedig Albert Grossmant játssza.

A film Elijah WaldDylan Goes Electric című könyve alapján készült, az A Complete Unknown pedig a Like a Rolling Stone című dal szövegét idézi, amely Dylan karrierjének egyik legmeghatározóbb alkotása. Az életrajzi mű rendezője az a James Mangold, akinek egyebek között a Börtönvonat Yumába, a Logan – Farkas és Az aszfalt királyai című filmeket köszönhetjük.

Mangold így nyilatkozott az új film történetéről:

Ez egy csodálatos korszak az amerikai kultúrában, és a történet egy fiatal, 19 éves Bob Dylanről szól, aki 2 dollárral a zsebében érkezik New Yorkba, hogy aztán három év alatt világszenzációvá váljon. Először befogadja a folkzene New York-i családja, majd egy bizonyos ponton persze túlszárnyalja őket, ahogy a csillaga hihetetlen magasságokba emelkedik.

Egyébként már azt is tudni lehet, hogy Chalamet következő filmje a Safdie-testvérekkel közösen készített Marty Supreme lesz. A profi pingpongjátékos, Marty Reisman életét feldolgozó projektről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk