Keanu Reeves
Fotó: Shutterstock

Keanu Reeves könnyeit visszafojtva mesélt a Mátrixról a film 25. évfordulóján

Keanu Reevesnek rövid időre meg kellett szakítania a Stephen Colbertnek adott interjúját a The Late Show című műsorban, amikor a műsorvezető felhozta, hogy a Mátrix idén ünnepli 25. évfordulóját. A színész 20 másodpercre elhallgatott, majd szemmel láthatóan könnyeit visszafojtva mesélt a karrierjét megváltoztató filmről, írja a Variety.


Keanu Reeves Stephen Colbertnek adott interjút az USA egyik legnézettebb televíziós műsorában, a The Late Showban. Colbert egy ponton elkezdte sorolni, hogy a színész melyik filmje milyen kerek évfordulónál tart 2024-ben – amikor pedig a Mátrixra került a sor, Reeves láthatóan kizökkent.

A színész hosszú másodperceken át gyűjtötte össze a gondolatait, majd meghatódva beszélt a filmről:

A Mátrix megváltoztatta az életemet, és az évek során nagyon sok más ember életét is átformálta igazán pozitív és nagyszerű módon

– mondta Reeves, miközben összeszedte magát.

Művészként az ember ezt reméli, amikor filmet készít. Ez a legjobb.

Bár Reeves már elismert színész volt a Mátrix megjelenésekor, köszönhetően a Féktelenül, a Holtpont és az Otthonom, Idaho című filmekben játszott szerepeinek, a Wachowski-testvérek 1999-es alkotása tette őt igazi világsztárrá. Reeves az 1999-es Mátrixban megformált Neo szerepét három folytatásban is eljátszotta, a legfrissebb, Mátrix: Feltámadások című film 2021-ben jelent meg.

Ráadásul már az is hivatalos, hogy érkezik a sorozat ötödik része.

Ez lesz az 1999-es klasszikus első olyan folytatása, aminél nem Lana vagy Lilly Wachowski ül a rendezői székben: őket a Ridley Scott-féle Mentőexpedíció forgatókönyvírója, Drew Goddard váltja majd a projekt élén, amiről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk