linda riss

Medvékkel táncoló, lúgos szerelem és titkos testvérek – 4 sokkoló dokumentumfilm, amit látnod kell!

Ha figyelemfelkeltésről vagy a lényeglátásról van szó, a hagyományos filmeknek nincs esélyük a dokumentumfilmekkel szemben, hiszen a cselekményeket a legtisztább formában ismerhetjük meg. Íme 4 bizarr igaz történet, amitől leesik az állad!


Őrült szerelem

A film Burt Pugach és Linda Riss kaotikus szerelmi történetét dolgozza fel. 1959-ben ismerkedtek meg, szerelem volt első látásra. A pár megőrült egymásért, egészen addig, amíg Riss rájött, hogy Pugach házas és gyerekei is vannak. Összevesztek, majd a nő kiadta az útját. A bosszúszomjas Pugach viszont nem hagyta annyiban a dolgot, felbérelt három férfit, hogy locsoljanak lúgot Riss arcára, ami eltorzította arcát, és majdnem teljesen megvakult. Pugach 14 évet ült börtönben, de ezután jött még csak a java.

Szabadulás után a férfi többször is beszélt arról, hogy még mindig szerelmes Rissbe, és a börtönbüntetése alatt végig csak rágondolt. Még levélben is tartotta vele a kapcsolatot. Pugachnak azonban megtiltották, hogy találkozzon Risszel, ezért egy tévéinterjúban kérte meg a lány kezét, ami furcsa módon bejött.

Érhető módon őrültnek gondolták Risst, és sokan megkérdőjelezték döntését. Ő viszont lerázta az értetlenkedőket, csupán annyit felelt, hogy Pugach megváltozott, és figyelemre méltó munkát végeztek vele a börtönben.

Olvasd el ezt is! 4 dokumentumfilm-sorozat a gazdaságról, amiből rengeteget tanulhatunk

A grizzlyember

Werner Herzog díjnyertes dokumentumfilmje, A grizzlyember az egykor heroinfüggő, Timothy Treadwell tragikus történetét meséli el. A férfi abban találta meg lelkibékéjét, hogy Alaszkában a grizzlyk között telepdett le. A vadon élő állatokat pedig a családjának tekintette. Szeretgette őket, sőt, néhánynak még nevet is adott.

Minden álomszerűnek bizonyult egészen addig, amíg egy viharos októberi estén egy kifejlett grizzly be nem tört táborába és meg nem ölte őt, és barátnőjét. Treadwell és Amie medvékkel való interakciójáról több felvételt is találtak a kamerájukban, köztük életük utolsó pillanatát is. A hátborzongató hangfelvételen a pár utolsó beszélgetése hallható, ahogy sikoltozva és nyöszörögve az életükért kiabáltak.

Három egyforma idegen

A történet középpontjában egy egypetéjű hármasikerpár áll, Bobby Shafran, Eddy Galland és David Kellman, akiket születésükkor elválasztottak egymástól, ám 19 évesen összesodorja őket a sor. Mindegyiküket más-más család fogadta örökbe, Bobby pedig egy egyetemi kapuszon találkozott Eddyvel, David pedig azonnal kapcsolatba lépett velük, amint meglátta a fényképüket egy helyi újságban. A

Ez is érdekelhet:Tudomány és szórakozás – öt űrről szóló dokumentumfilm, amit mindenképp látnod kell!

The Dying Rooms

1995-ös The Dying Rooms a kínai állami árvaházakról szól, ahol csecsemőket és gyermekeket, különösen a fogyatékkal élőket és lányokat hagyták szomjan és éhen halni. A hidegvérű bánásmódot pedig nem tekintették bűncselekménynek, hiszen nem történt közvetlen gyilkosság, csupán elhanyagolás, ami nem számított törvénytelennek.

A figyelmetekbe ajánljuk