8 év után visszatér hazánk egyik legrangosabb bárzongorista versenye

8 év után visszatér hazánk egyik legrangosabb bárzongorista versenye

2014 óta először gyűlnek össze a hazai bárzongorista szakma legnagyobb alakjai, hogy megmutassák tehetségüket. Az izgalmas verseny elsődleges célja, hogy színvonalas zenei programmal lepjék meg a balatoni nyár rajongóit, valamint hogy a közönség megismerje bárzongorázás kiemelkedő magyar művészeit.



A Magyar Bárzongorista Egyesület által megrendezésre kerülő versenyre a balatonakarattyai Il Mercato étterem exkluzív pezsgőbárjában kerül sor. A megmérettetés során összesen 8 nyári estén – június 18-tól egészen augusztus 19-ig – találkozhatnak a bárzongora szerelmesei a szakma képviselőivel. Ha ez önmagában nem lenne elég, az esemény során a vendégek nem csak a színpadon találkozhatnak a szakma koronázatlan királyaival, hiszen a zsűriben is a hazánk zenei szcénájának kiválóságai ülnek majd.

A zsűri tagjai között megtaláljuk Dr. Batta András prof., zenetörténészt, a Magyar Zene Háza igazgatóját, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének pártoló tagját; Joós István, a Magneoton kiadó vezérigazgatóját; és Nyári Gyula, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnökét, a Magyar Állami Operaház Zongoraművészét.

Fontos azonban, hogy az elődöntők során nem a zsűri, hanem a közönség juttatja be a részvevőket a középdöntőbe. A zsűri tagjaival itt találkoznak majd a versenyzők.

A verseny során a zenetörténet legismertebb és legkedveltebb dallamai, tizenkét világot járt bárzongorista egyedi előadásában szólalnak meg.

Az egyes esteken számos különböző, izgalmas feladat vár a zongoristákra. A közönség soraiból összegyűjtött kedvencek is felcsendülhetnek, de olyan estét is terveznek a szervezők, amikor jól ismert magyar filmek „némafilmesített” jeleneit fogják megzenésíteni a művészek.

A verseny menete:

  • Június 18. – Elődöntő
  • Július 2. – Elődöntő
  • Július 7. – Elődöntő
  • Július 14. – Elődöntő
  • Július 22. – Középdöntő
  • Július 28. – Középdöntő
  • Augusztus 11. – Középdöntő
  • Augusztus 19. – Döntő

A versenyre az alábbi linkre kattintva válthatják meg jegyeiket, bővebb információért pedig látogassanak el az esemény hivatalos weboldalára!

Csatlakozzon az eseményhez, szurkolja végig a helyszínen a nyolc estét, válassza ki személyes kedvencét és szavazatával juttassa be a döntőbe!

A figyelmetekbe ajánljuk