Ma kezdődött el a Bach Mindenkinek Fesztivál
Wikimedia Commons

Ma kezdődött el a Bach Mindenkinek Fesztivál

A Bach Mindenkinek Fesztivál rengeteg programmal várja az érdeklődőket.


Az online térben megrendezett Bach Mindenkinek Fesztivál több mint 100 koncerttel, zenével összekötött beszélgetésekkel, valamint filmekkel kecsegteti az online közönséget.

A ma induló zenei fesztivál 100 olyan koncertet mutat majd be, ahol különböző hangszerek megszólalása által hallhatjuk Johann Sebastian Bach műveit, ilyenek az ukulele vagy a pánsíp.

Az online streamelt koncertek mellett felvett videófelvételek is láthatóak lesznek, ilyen Bach János-passiója, vagy hat csellószvitjének koncertfelvétele.

Rengeteg kiváló művészt sorakoztat fel a programsorozat, találkozhatunk például Perényi Miklós Kossuth-díjas csellóművésszel, Medveczky Ádám karmesterrel, Hegedűs D. Géza színművésszel, de fellép a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész is. Olyan együtteseket is hallhatunk, mint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és az Operaház művészei.

A programokat a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján követhetjük ingyenesen. A fesztiválnak remélhetően több szakasza lesz, nyáron ugyanis élő koncertekkel szeretnék várni a klasszikus zene kedvelőit.

A programsorozathoz egy jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára az online térben lehet adományokat felajánlani, ehhez útmutatást a fesztivál honlapján találunk.

(Forrás: Fidelio)


A figyelmetekbe ajánljuk