Vadul végződő vacsoraparti ihlette az egyik londoni kreatív stúdió, az Optical Arts legújabb kisfilmjét.


Mi a közös Bach D-moll toccata és fúga című műve és néhány törött tányér vagy pohár között? Az Optical Arts kollektíva kreatívjai szerint a világhírű zeneszerző orgonára írt darabja és a féktelen bulikban történő kisebb balesetek, mint például a pohártörések és az ételek, italok szétkenése az abroszon, fizikai és elméleti síkon is kapcsolatban állnak egymással.

A "toccata" elnevezés az olasz „érinteni" szóból származik, maga a zenemű pedig olyan kompozícióra utal, ami az előadó kifinomult technikáinak bemutatására szolgál. Bach virtuóz műve hátborzongató hangsorainak köszönhetően a 30-as évektől egészen a 60-as évekig a horrorfilmek közkedvelt zenei aláfestése volt, és olyannyira klisévé vált, hogy már szinte lehetetlen is más kontextusban elképzelni.

Rémálomként végződő fogadás, drámai zenére

Éppen a levetkőzhetetlen drámaisága miatt került párhuzamba egy rémálomként végződő fogadás képeivel: a készítők szerint a videó az idő természetét és a rendezetlenségben rejlő kreativitást térképezi fel, illetve azt, hogy milyen kapcsolatban állnak mindezek a zenével.

A levegőben lebegő, majd egymás után felrobbanó tárgyak, a rendezettségből hirtelen kialakuló káosz tökéletesen leköveti Bach szerzeményének katartikus csúcspontjait, ez a tökéletes összhang pedig csemege a szemnek és a fülnek egyaránt.

Forrás: This Is Colossal

Szerző: Fülöp Luca

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk