andrás herceg

András herceg elsírta magát Károly király komoly döntése miatt

András herceg sírva fakadt, amikor Károly közölte vele, hogy soha többé nem térhet vissza a királyi szolgálatba.


A szexuális zaklatással vádolt Andrást váratlanul érte, mikor bátyja, Károly király közölte vele, hogy soha többé nem térhet vissza a királyi családba, mint dolgozó ember. A beszélgetés során a hírügynökségek beszámolói szerint András sírva fakadt.

Ez is érdekelhet: Házasságtörés, szexuális zaklatás, testvérviszály – a brit királyi család legnagyobb botrányai

York hercegének a közéletbe való visszatéréssel kapcsolatos reményei így végleg szertefoszlottak az idősebb testvérével való négyszemközti találkozón, amelyet egy bennfentes „érzelmesnek és feszültnek" nevezett. A lesújtó döntés miatt pedig aggódnak a hercegért a közeli hozzátartozók.

András 2019-óta botrányok sorozataiba keveredett, minek következményeképp megfosztották minden mecénási és katonai címétől, azonban ő ennek ellenére úgy gondolta, hogy a jövőben még tehetne jót a monarchiáért. Emiatt pedig nyilván nehezen fogadta, hogy testvére így döntött.

A The Mail on Sunday szerint akkor is könnybe lábadt a szeme, mikor megtiltották neki, hogy édesanyja, a néhai II. Erzsébet királynő temetésén katonai egyenruhát viseljen. András rendkívül közel állt a királynőhöz, és többször is megpróbálta feldobni a közéletbe való visszatérésének kérdését, az egykori uralkodó azonban általában terelte a témát. A herceg ennek ellenére naivan bízott abban, hogy egyszer visszanyeri rangidős királyi pozícióját.

Bátyja, Károly azonban nem hagyott kétségeket András intézményen belüli jövőjével kapcsolatban. Úgy tudni, hogy ezt mondta testvérének:

Elmehetsz és élhetsz egy szép és jó életet, de a királyi közéletednek vége. Ezt el kell fogadnod.

A figyelmetekbe ajánljuk