Károly és Vilmos
Getty Images

Károly kegyetlenül bánt a királynő titkárával, Vilmos felrobbant a dühtől

Idén számos királyi életrajz került a boltok polcaira, amelyek szerzői részletesen bemutatják a család zárt ajtók mögötti életét.


Robert Jobson királyi szakértő William at 40: The Making of a Modern Monarch című könyvében azt állítja, hogy Vilmos „tüzes vérmérsékletű", és hogy a körének vezető tagjai „megnézik, merről fúj a szél", mielőtt túlságosan magabiztossá válnának a jelenlétében, vagy problémás kérdéseket vetnének fel.

Azt is hozzáteszi, hogy „Károly hajlamos óvatosan lépkedni, amikor az örökösével foglalkozik".

Most Valentine Low azt állítja, hogy Vilmos dühös volt amiatt, ahogy apja a királynő korábbi magántitkárával, Sir Christopher Geidt-tel bánt.

Geidt 2017-ben távozott a pozíciójából, a The Mirror szerint a Károllyal való nézeteltérései miatt hagyta ott a családot. A kiadvány azt állítja, hogy Vilmos elégedetlen volt azzal, ahogyan az ügyet kezelték, és megosztotta érzéseit Earl Peellel, aki akkoriban a királynő háztartásának vezetője volt.

Low a könyvében ezt írja:

Vilmos dühös volt. Beszélt a nagyanyjával és az apjával. Úgy érezte, hogy Christopher azon dolgozott, hogy modernizálja az intézményt és közelebb hozza egymáshoz a családtagokat. Aggódott amiatt, ahogyan a dolgot kezelték, és ahogyan Christopherrel bántak. Nagyon dühös volt emiatt, nem feltétlenül azért, mert rossz döntés volt. Csak úgy gondolta, hogy nagyon kegyetlenül bántak egy olyan emberrel, aki a monarchia intézményének egyik pillére volt, és aki hihetetlenül fontos szerepet játszott a koalíciós kormány megalakulásakor is.

Low szerint Vilmos úgy vélte, hogy helytelen dolog volt, hogy valakit olyan okból, amelynek semmi köze nem volt ahhoz, ami Christopher munkájának lényegi részét képezte, szertelenül kirúgnak.

Egy forrás azt is elmondta a Daily Mailnek, hogy Harry herceg és Meghan Markle talán nem lépett volna le, ha Sir Christopher Geidt még abban az időben is a családot segítette volna.


Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk