András herceg.

Károly és Vilmos megakadályozták, hogy András herceg visszatérjen királyi teendőihez

András herceg 2019 végén visszalépett a királyi feladatoktól, mondván, hogy a Jeffrey Epsteinnel való korábbi kapcsolata jelentős zavaró tényezővé vált a családja munkájában, az év elején pedig a királynő megfosztotta őt címeitől, mivel Virginia Giuffre szexuális zaklatással vádolta meg.


András hevesen tagadta az ellene felhozott vádakat, és később egyezség született, mielőtt az ügy bíróság elé került volna. A megegyezés nem jelenti a bűnösség beismerését.

Sokakat meglepett, hogy a yorki herceg kísérte a helyére édesanyját, a királynőt Fülöp herceg márciusi gyászszertartásán – és ez állítólag feldühítette Károly herceget és Vilmos herceget, akik szerint ez a gesztus „egyszerűen szükségtelen" volt.

Egy forrás most azt is állítja, hogy Vilmos „megszakította a kapcsolatot" nagybátyjával, és a Cambridge-i herceg úgy véli, hogy Andrást „száműzni" kellene.

András állítólag azt remélte, hogy vissza tud illeszkedni a királyi életbe azzal, hogy megjelenik a hétfői Hagyományőrző Rend ceremónián. A rend tagjaként állítólag nyilvánosan akart részt venni a rendezvényen – de Károly és Vilmos állítólag megakadályozták a királyi visszatérését.

Egy forrás a The Sunnak elmondta:

Magabiztos volt és bízott abban, hogy visszatérhet.

A Telegraph is idézett egy forrást, aki ezt állította:

A Grenadier Guards ezredesi címe volt a legjobban áhított címe, és vissza akarja kapni. Mivel továbbra is államtanácsos maradt, úgy véli, hogy a királyi és állami eseményeken is részt kell vennie. A státusza a legfontosabb számára, és úgy érzi, hogy ezt vissza kell állítani, és a pozícióját el kell ismerni és tiszteletben kell tartani.

Állítólag az uralkodó mondta ki a végső szót András ügyében, de a palota egyelőre nem kommentálta a jelentést, és nem jelentette be, hogy András a közeljövőben visszatér-e a királyi feladatokhoz.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk