Közel 20 évig élt egy házaspár Disneylandben, és senki nem vette őket észre

Közel 20 évig élt egy házaspár Disneylandben, és senki nem vette őket észre

Napjainkban hasonló kísérletre már esélyünk sem lenne, a 20. században viszont még volt erre lehetősége egy szerencsés házaspárnak. Dolly és Owen Pope 1955-től egészen 1971-ig élt a kaliforniai Disneyland területén úgy, hogy a park látogatóinak fel sem tűnt mindez.



1950-ben a kaliforniai Anaheimben Walt Disney azon dolgozott, hogy megnyissa a világ legelső Disneyland parkját. A legendás producer egy szakértői csapattal végezte a munkáját, ebben a társaságban pedig szerepet vállalt a Pope házaspár is – írja a Drive Magazine.

Ez is érdekelhet: A szépség többé nem elég – így változnak a világgal együtt a Disney-hercegnők

A cég egyik megálmodója, Harper Goff ellátogatott egy lóversenyre, amit Pope-ék rendeztek meg. Goffot lenyűgözte a lelkes házaspár szakértelme, így Disneynek is azt javasolta, hogy keresse fel a Los Angeles-i helyszínt. Ugyanis a producer pónilovakat is be szeretett volna költöztetni a parkba.

Disney a versenyt követően leszervezett egy találkozót Dollyval és Owennel, ahol elmondta nekik, hogy egy óriási projekten dolgozik, amihez szeretné a segítségüket kérni. Nem sokkal később a Pope házaspár el is fogadta Disney ajánlatát, ennek következtében pedig 1951-ben be is költöztek a burbanki Walt Disney Stúdióba azért, hogy gondozni tudják az állatokat.

Ahogy közeledett a park hivatalos megnyitója, a házaspár megkérdezte munkáltatójukat, hogy megengedné-e, hogy beköltözzenek a park területére, mivel így közelebb lennének az állatokhoz. Disney belement, a házaspár pedig egy sor előre megtervezett házikóból választhatta ki azt a verziót, amiben szívesen laknának.

Végül egy hatalmas, 176 négyzetméteres farmházat választottak maguknak, ami a pónifarm mögött épült fel, Pope-ék pedig egészen 1971-ig a Disneylandben töltötték a mindennapjaikat.

A pónifarm napjainkban már nem létezik, azonban Dolly és Owen házát a mai napig nem bontották le – igaz, az most általában az egyik stúdió backstage területén pihen.

A figyelmetekbe ajánljuk