Szeretnél jól aludni? Ezt a gyümölcsöt kell enned lefekvés előtt!

Szeretnél jól aludni? Ezt a gyümölcsöt kell enned lefekvés előtt!

Amilyen nehéz lehet reggel felébredni, valakinek ugyanolyan megterhelő az elalvás. A tudósok pedig próbálják megoldani ezt a problémát a lehető legtermészetesebb módokon. Most el is árulták, hogy melyik gyümölcs segíthet nekünk az altatókkal szembeszállva.


Egy norvég kísérlet során a kutatók krónikus álmatlanságban szenvedő diákok részvételével azt vizsgálták, a lefekvés előtt elfogyasztott kivi milyen hatással van az alvásra. A vizsgálatok elvégzése után a kutató csoport megállapította, hogy a kivi valóban rendelkezik alvásjavító tulajdonságokkal – írja a Vince.

Unsplash / Pranjall Kumar

A minőségi éjszakai alvás titka igazából a napi megfelelő mennyiségű mikro- és makroelem bevitele. Ezt úgy érhetjük el, ha naponta különféle növényi alapú ételeket fogyasztunk. Ennek ellenére, ha lefekvés előtt megkívánunk egy kis nassolnivalót, ebben az esetben a legjobb választás egy teljes értékű, tápanyagban gazdag étel, amely nem haladja meg a 200 kalóriát. Ez pedig a kivi, hiszen számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag, miközben kicsi, teljes értékű és viszonylag kevés kalóriát tartalmaz.

Épp ezért érdemes beépíteni a kivit a mindennapi étrendbe, hogy megfelelő mennyiségű magnézium és kálium jusson a szervezetünkbe, ugyanis ezek is hozzájárulnak a minőségi alváshoz. Amennyiben nem szereted a kivit, akkor érdemes a tökmaggal, cseresznyével és a dióval helyettesíteni.

A figyelmetekbe ajánljuk